ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ο αγώνας της βροχής

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ο αγώνας της βροχής

Ο Lewis Hamilton κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix που διεκόπη πριν τη λήξη της κανονικής του διάρκειας. Ας δούμε τον αγώνα μέσα από τις σημειώσεις των μηχανικών της Pirelli.


Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes AMG GP Lewis Hamilton χρησιμοποίησε τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue και τα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Οι βροχερές συνθήκες που ήταν αποτέλεσμα του τυφώνα Phanfone απέτρεψαν ολοκληρωτικά τη χρήση της μέσης και της σκληρής γόμας που είχαν επιλεγεί για το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας σταμάτησε μετά από το ατύχημα της Marussia του Jules Bianchi στο τέλος του 46ου γύρου.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας αυτό είχε να συμβεί από το Καναδικό GP του 2011, τότε ήταν ο πρώτος χρόνος της Pirelli στη F1. Ο αγώνας σταμάτησε λόγω βροχής στον 3ο γύρο ενώ οδηγούνταν ακόμη από το αυτοκίνητο ασφαλείας και εκκίνησε εκ νέου μετά από 20 λεπτά πάλι με το αυτοκίνητο ασφαλείας, επικεφαλής. Οι οδηγοί όταν δίνεται εκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τα βρόχινα ελαστικά.

Η πίστα παρέμεινε βρεγμένη μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 10ο γύρο οπότε ήταν επιβεβλημένη η χρήση τουλάχιστον των ενδιάμεσων ελαστικών για το υπόλοιπο του αγώνα. Η βροχή δυνάμωσε εκ νέου προς το τέλος του αγώνα και κάποιοι οδηγοί όταν ξαναβγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας έσπευσαν να βάλουν πάλι τα βρόχινα ελαστικά Cinturato Blue.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, σχολίασε: « Το Ιαπωνικό GP διεξήχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και προφανώς η κύρια ανησυχία μας όπως και όλων στα paddock είναι οι συνέπειες του ατυχήματος για το Jules Bianchi και τη Marussia».

Ταχύτεροι χρόνοι ημέρας ανά γόμα

Ενδιάμεσα Βρόχινα

Πρώτος Ham 1:51.600 Ham 1:52.563

Δεύτερος But 1:51.721 Ros 1:52.607

Τρίτος Vet 1:51.911 Mag 1:55.284

Περισσότεροι γύροι στον αγώνα

Eνδιάμεσο ελαστικό: Bottas και Vergne (27 γύρους)

Βρόχινο ελαστικό: Hamilton (12 γύρους)

Περίληψη pit stop – 2014 Ιαπωνικό GP

Hamilton: 3

Rosberg: 3

Vettel: 3

Ricciardo: 3

Button: 4

Button: 4

Bottas: 3

Massa: 3

Hülkenberg: 4

Vergne: 3

Kvyat: 4

Raikkonen: 5

Gutierrez: 3

Magnussen: 5

Grosjean: 5

Maldonado: 4

Ericsson: 4

Chilton: 3

Kobayashi: 5

Bianchi: 3

Sutil: 4

Alonso: 1