ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Logistics για το Grand Prix στη Ρωσία

F1: Logistics για το Grand Prix στη Ρωσία

Από τη Suzuka στο Sochi, από την Ιαπωνία στη Ρωσία. Ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο και μια πρόκληση για τα logistics στην Formula 1.


O Ρώσος οδηγός Daniil Kvyat ανυπομονεί να αγωνιστεί στον εντός έδρας Grand Prix της πατρίδας του, ενώ ο εμπειρογνωμόνων της F1 Christian Danner και οι διευθυντές logistics της DHL εξηγούν πώς η F1 θα είναι έτοιμη για την πρώτη της φορά στο Ρωσικό Grand Prix.


Μέσα σε μία εβδομάδα ο κόσμος της Formula 1 κινείται από την Ιαπωνία προς τη Ρωσία. Περίπου 35 τόνοι φορτίου ανά ομάδα πρέπει να πετάξουν με έξι Jumbo jets.

«Φυσικά και είμαι ενθουσιασμένος. Είναι πολύ καλό για τους Ρώσους οπαδούς και για μένα ως ένας Ρώσος οδηγός να φιλοξενήσει η χώρα μου ένα Grand Prix» λέει ο Daniil Kvyat της Scuderia Toro Rosso.

«Οι οδηγοί είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στους δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Sochi, στη Ρωσία! «Χωρίς τα logistics κανένα από τα γεγονότα παγκόσμιας κλάσης δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν. Η ορθή διαχείριση των υλικών, των φορτίων και των υπηρεσιών καθώς και η επιβεβαίωση ότι το φορτίο θα φτάσει στην ώρα του και σε άριστη κατάσταση είναι η δουλειά τους » λέει ο Christian Danner, εμπειρογνωμόνων της Formula 1.

«Η συνεννόηση με τον διοργανωτή και τη διοίκηση της F1 εξασφαλίζουν πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα τηρηθεί το πρόγραμμα. Η μεταφορά εγγράφων ακόμη και επικίνδυνων υλικών είναι το καθήκον μας, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και κανείς να μην μπορεί να σταματήσει την αποστολή. Πρέπει όλα να γίνουν σχεδόν σε μία νύχτα: Από την συσκευασία ως την παραλαβή» λέει ο Pierluigi Ferrari, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της DHL.

Ένα δύσκολο έργο! Όλοι όμως γνωρίζουν πως θα είναι οργανωμένα τέλεια τη στιγμή που ομάδες και οδηγοί φτάσουν στο Sochi για το πρώτο ρωσικό Grand Prix.