ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Μ. Schumacher: Ο γιός του Scumi αποκαλύπτει

F1 Μ. Schumacher: Ο γιός του Scumi αποκαλύπτει

«Ο πατέρας μου ξυπνά πολύ αργά» λέει ο γιος του Michael Schumacher, Mick.

Η ενημέρωση για την ιατρική κατάσταση του Michael Schumacher ήρθε από τον γιό του ,Mick, ο οποίος μίλησε στον Γάλλο σχολιαστή της F1, Jean-Louis Moncet.

Ο σχολιαστής μίλησε με τον νεαρό πρωταθλητή του Kart Mick Schumacher (ή Bech αφού αγωνίζεται με το επίθετο της μητέρας του) στη ραδιοφωνική εκπομπή του στο Europe 1 και τον ρώτησε για την υγεία του 45χρονου πατέρα του.

« Μου είπε πως επανέρχεται (ξυπνά) αργά» , δήλωσε ο Moncet και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα πηγαίνουν με ένα αργό ρυθμό, έχει πολύ χρόνο, για να επανέλθει.»

Ο 69χρονος έριξε φως και στον τρόπο που τραυματίστηκε ο πολυπρωταθλητής. Σύμφωνα με όσα του είπε ο γιος του Schumi, τα τραυματα προήλθαν από την κάμερα που είχε στηρίξει στο κράνος του όταν έπεσε και χτύπησε σε βράχο στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου.

«Το πρόβλημα για τον Michael δεν ήταν το χτύπημα, αλλά η τοποθέτηση της κάμερας που είχε στο κράνος του και που τελικά τραυμάτισε τον εγκέφαλό του κατά την πτώση» εξήγησε ο Moncet.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο Schumacher ακόμα «αγωνίζεται» για την υγεία του, στο σπίτι του στην Ελβετία, όπου τον φροντίζουν οι γιατροί μία ειδικά διαμορφωμένη ιατρική σουίτα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε εξιτήριο από την κλινική όπου αρχικά νοσηλεύτηκε στη Λωζάνη μετά την «έξοδό» τους από το ιατρικό κώμα.

Νέα για την υγεία του Schumacher είχαμε και από το πρώην αφεντικό του στην Ferrari Jean Todt όταν επισκέφθηκε τον Schumacher τον περασμένο μήνα.

Todt είχε πει: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ζει και ότι η οικογένειά του είναι μαζί του. Πιστεύω πραγματικά ότι η κατάσταση θα γίνει καλύτερη. Χρειάζεται χρόνο και να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα» και ο Todt πρόσθεσε: «Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Αλλά έχει μπροστά του ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Οικογένειά του είναι κοντά του. Χρειάζεται χρόνο και ηρεμία».