ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

City's A.R.T.: Πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών για το ελληνικό κοινό

City's A.R.T.: Πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών για το ελληνικό κοινό

Το California Superbike School με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως και 12 χρόνια στην Ελληνική αγορά στην εκπαίδευση ασφαλέστερης οδηγικής συμπεριφοράς για τους αναβάτες δικύκλων παρουσιάζει στη χώρα μας το City's Advance Rider Technics.

Το City's A.R.T., το σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο ιδρυτής του California Superbike School, Keith Code, απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες δικύκλων (σκούτερ/μικρού ή μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα), που είτε έχουν αποκτήσει προσφάτως δίπλωμα οδήγησης, είτε είναι απόφοιτοι California Superbike School και θέλουν να ενισχύσουν τις τεχνικές τους.

Σε μια πόλη, όπως η Αθήνα με έντονο συγκοινωνιακό πρόβλημα και υψηλά ποσοστά ατυχημάτων το City's A.R.T. έρχεται να απαντήσει με τη θεμελίωση των βασικών τεχνικών του αναβάτη, με στόχο την ασφάλεια του όταν κινείται στους δρόμους της πόλης.

Τα μαθήματα παραδίδονται σε πίστες καρτ ή σε μεγάλα πάρκινγκ, με μία μικρή σε μήκος διαδρομή η οποία δίνει τη δυνατότητα για συνεχή επανάληψη της σωστής τεχνικής. Ο Διευθυντής του Ελληνικού και Κυπριακού παραρτήματος του California Superbike School, κος Σπύρος Κούτρας, ξεκινά το μάθημα με το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, όπου μεταξύ άλλων διδάσκονται ο σωστός έλεγχος του γκαζιού, η ταχύτητα εισόδου, ο σωστός συγχρονισμός γκαζιού και της γωνίας κλίσης κ.ά.

Αμέσως μετά, σειρά έχουν τα πρακτικά μαθήματα, όπου οι εκπαιδευτές του City's A.R.T. βρίσκονται μαζί με τους εκπαιδευόμενους, εξασφαλίζοντας τη σωστή εφαρμογή των τεχνικών που παραδόθηκαν στο θεωρητικό μέρος.

Στόχος του προγράμματος είναι, να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι αναβάτες μοτοσυκλετών/scooter καθώς κινούνται μέσα στην πόλη, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετάβασή τους.

Διαβάστε επίσης:

Ι.Ο.ΑΣ: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα