ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ι.Ο.ΑΣ: Εκπαίδευση για τους νέους

Ι.Ο.ΑΣ: Εκπαίδευση για τους νέους

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ). «Πάνος Μυλωνάς» εκπαιδεύει τους νέους του κόσμου για ένα καλύτερο αύριο.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων σε διεθνή διοργάνωση προτάθηκε να αναλάβει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που προσκλήθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) και συμμετείχε σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου προσκλήθηκε και συμμετείχε στη συνάντηση στο Japan Society στη Νέα Υόρκη για την παρουσίαση του προγράμματος του 23ου Παγκόσμιου Προσκοπικού Jamboree που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2015.

Το Ι.Ο.ΑΣ. θα διοργανώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης για νέους στο εν λόγω Jamboree, με τη συμμετοχή 40.000 ατόμων από 164 χώρες εκ των οποίων οι 24.000 θα είναι νέοι ηλικίας 14-18 ετών, καθώς και οι αρχηγοί τους και εκπρόσωποι κρατών και Οργανισμών.
Ως εταίρος του προγράμματος, το Ινστιτούτο θα οργανώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, υλοποιώντας εργαστήρια και διαδραστικές εφαρμογές για την Οδική Ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η επιτυχημένη παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ, σε προηγούμενες συναντήσεις νέων στη Σουηδία το 2011 (22nd World Scout Jamboree) και στον Καναδά το 2013 (14th Canadian MOOT), όπου το Ινστιτούτο προσέλκυσε το ενδιαφέρον με δραστηριότητες που κρίθηκαν ως οι πλέον ελκυστικές και μεγάλης σημασίας για την εκπαίδευση των νέων, είχε καταλυτικό ρόλο στην αναγνώριση των προγραμμάτων του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Προσκοπικού Οργανισμού και να προταθεί στο Ινστιτούτο η ανάληψη δράσης στη μεγαλύτερη διεθνώς συνάντηση νέων, με τίτλο «23rd World Scout Jamboree Scout Mondial 2015».

Η κα Mari Nakano, Μέλος της Παγκόσμιας Προσκοπικής Επιτροπής τόνισε στη συνάντηση ότι ο κύριος στόχος του Jamboree, με θέμα «Πνεύμα Ενότητας», θα είναι η ανάπτυξη του παγκόσμιου «χωριού» (Global Development Village), που θα εστιάσει σε πέντε θέματα: Ειρήνη, Περιβάλλον & Αειφορία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Υγεία και Φτώχεια.

Πέρα από τα συγκεκριμένα θέματα, στη διοργάνωση θα δοθεί προτεραιότητα στην Οδική Ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή των νέων του κόσμου.
Με το πέρας της συνάντησης οι διοργανωτές επέδωσαν πρόσκληση στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon για την παρουσία του στη διοργάνωση στην Ιαπωνία, καθόσον μοιράζεται το κοινό όραμα του WOSM 2023 και το ότι ο Προσκοπισμός έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές των νέων ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις