ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC 6 ώρες Σάο Πάολο: Η Pole στον Webber και την Porsche

WEC 6 ώρες Σάο Πάολο: Η Pole στον Webber και την Porsche

Από τις δύο πρώτες θέσεις της εκκίνησης του 6ωρου αγώνα στο Σάο Πάολο ξεκινούν οι δύο Porsche. Τον πρώτο χρόνο «έγραψε» ο Mark Webber, αυτή είναι η πρώτη του pole position στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Με τις δύο πρώτες θέσεις στην εκκίνηση, ξεκινά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Σάο Πάολο η ομάδα της Porsche. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη pole και η πρώτη για το πλήρωμα των Mark Webber, Brendon Hartley και Timo Bernhard. Ο Mark Webber «έκλεψε» την πρωτειά από το δεύτερο 919 Hybrid των Neel Jani, Romain Dumas και Mark Lieb για 0,107 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό ήταν το πρώτο 1-2 για την Porsche φέτος. Από την τρίτη θέση ξεκινά το Toyota TS040 των Anthony Davidson και Sebastien Buemi.

Για την κατηγορία LMP2 η ομάδα G-Drive Racing με πλήρωμα τους Olivier Pla Julien Canal και Roman Rusinov κατέκτησε την pole. Από την δεύτερη θέση ξεκινά το KCMG Oreca-Nissan των Matthew Howson, Richard Bradley και Alexandre Imperatori. Τρίτοι παίρνουν εκκίνηση οι K.Ladygin, V.Shaitar και A.Ladygin (SMP Oreca-Nissan).

Τον πρώτο λόγο (αλλά και χρόνο) πέτυχαν στις δύο κατηγορίες GTE (ερασιτεχνών και ημιεπαγγελματιών) πέτυχαν τα πληρώματα της Aston Martin. Στην GTE-Pro των Darren Turner και Stefan Mucke βρέθηκε στην 1η θέση μπροστά από τη Porsche των Fred Mackowiecki και Patrick Pilet.

Στην GTE-Am την pole κατέκτησε η Aston Martin των Paul Dalla Lana, Pedro Lamy και Christoffer Nygaard.

Ο αγώνας για τις 6 ώρες του Σάο Πάολο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και θα προβληθεί σε απ'ευθείας σύνδεση από το MotorsTV.

Σχετικές ειδήσεις