ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανακλήσεις αυτοκινήτων: Honda/ Mitsubishi

Ανακλήσεις αυτοκινήτων: Honda/ Mitsubishi

Ανακλήσεις αυτοκινήτων μάρκας Honda τύπου Jazz και Civic και Mitsubishi τύπου Pajero (V88W, V98W).

H εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda και Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί ανάκληση για τα Honda Jazz και και Mitsubishi τύπου Pajero (V88W, V98W) όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

H διαδικασία ανάκλησης αφορά τα αυτοκίνητα Honda Jazz (238 αυτοκίνητα) και 1 Honda Civic, ημερομηνίας κατασκευής μεταξύ 10/06/2003 και 02/09/2004. Σε αυτά ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού (όταν ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ατυχήματος), να αναπτύξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του επιβάτη.

Για τα Mitsubishi Pajero (V88W, V98W), η ανάκληση αφορά 141 μοντέλα ετών 2007-2014. Η Mitsubishi Motors Corporation εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων Pajero με κινητήρα 4M41, παρουσιάζεται συσσώρευση άνθρακα στο λιπαντικό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργία του τεντωτήρα της καδένας χρονισμού, με πιθανή εμφάνιση θορύβου ή ακόμη και σπάσιμο της καδένας. Στην περίπτωση που σπάσει η καδένα, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον κινητήρα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda ή της Mitsubishi για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σχετικές ειδήσεις