ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC: Ξεκινούν οι δοκιμές για τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1

WEC: Ξεκινούν οι δοκιμές για τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1

Οι ομάδες του World Endurance Championship (της κατηγορίας LMP1) ξεκινούν τις παρουσιάσεις και κάποιες και τις δοκιμές των πρωτοτύπων τους. Οι Toyota, Audi και Porsche έχουν οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες παρουσίασης και ήδη κάνουν κάποιες πρώτες δοκιμές .

Toyota

Η Toyota ολοκλήρωσε το πρώτο τεστ της ανανεωμένης TS040 Hybrid. Η πρώτη δοκιμή του 2015 για τους Ιάπωνες πραγματοποιήθηκε στο Paul Richard. Οι Anthony Davidson, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του νέου LMP1 της Toyota σε τριήμερο μίνι event, που έγινε στο Paul Richard στην Γαλλία. Μάλιστα απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, αφού η δοκιμή ήταν ανεπίσημη. Το νέο TS040 θα είναι η εξέλιξη του περσινού πρωτοτύπου που κέρδισε 5 από τους 8 αγώνες του πρωταθλήματος με την Toyota να στοχεύει στα 8MJ (στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας). Η Toyota θα ανακοινώσει το οδηγικό της lineup στην εκδήλωση Toyota Motor Sports Fan Meeting στο Τόκιο στις 30 Ιανουαρίου. Λίγο πιο πριν οι πρωταθλητές θα βρεθούν στην Motorland Aragorn για τριήμερες δοκιμές με νυχτερινά περάσματα. Στα μέσα του Φεβρουαρίου η Toyota θα επισκεφτεί το Portimao για τα τελευταία τεστ.

Audi

Η θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ και την πίστα του Sebring για δοκιμές πέντε ημερών.

Porsche

Η Porsche είναι η μόνη ομάδα, που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της ανανεωμένης 919 Hybrid. Στο μοντέλο του 2015 παρατηρούνται αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο του, κυρίως στο εμπρός μέρος. Επίσης αρκετά μηχανικά μέρη έχουν αλλάξει χωρίς η Porsche να διευκρινίζει που και ποιες αλλαγές έγιναν. Ο κινητήρας παραμένει ο V4 2.0 λίτρων τούρμπο με δύο συστήματα ανάκτησης ενέργειας για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα πληροφορίες. Επίσης η Porsche δεν έχει ανακοινώσει σε ποια υβριδική κατηγορία θα συμμετάσχει το 2015. Πάντως οι φήμες λένε πως μαζί με την Toyota θα είναι οι δύο κατασκευαστές που είναι κοντά στα 8MJ για το 2015. Το lineup των οδηγών δεν θα αλλάξει για την γερμανική ομάδα, ενώ θα προστεθεί και τρίτο πρωτότυπο στο Le Mans με τον Nico Hulkenberg να είναι ο ένας από τους τρεις που θα οδηγήσουν. Η Porsche θα ταξιδέψει στο Abu Dhabi για δοκιμές στο Yas Marina Circuit.

Nissan

Η καινούρια ομάδα της... παρέας δεν έχει δηλώσει ημερομηνίες επίσημων δοκιμών. Το GTR-LM Nismo πάτησε πρώτη φορά σε πίστα τον προηγούμενο μήνα σε μυστικές δοκιμές στη Φλόριντα. Η παρουσίαση του αναμένεται για την πρώτη Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις