ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η παρουσίαση της Ferrari SF15-T του 2015

F1: Η παρουσίαση της Ferrari SF15-T του 2015

Η Scuderia κράτησε την παράδοση και παρουσίασε μέσω διαδικτύου την Ferrari SF15-T το μονοθέσιο των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen για το πρωτάθλημα του 2015.

Παρουσιάστηκε το μονοθέσιο του 2015, με το οποίο η ιστορική ιταλική ομάδα θα επιδιώξει την αγωνιστική της ανάκαμψη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (και οδηγών) της Formula 1.


H Ferrari παρουσίασε την SF15-T μέσω διαδικτύου. Το ρύγχος της SF15-T μοιάζει λίγο με αυτό της McLaren-Honda MP4-30 και το πίσω μέρος της είναι επίσης λίγο πιο στενό ενώ τα sidepod δείχνουν διαφορετικά (μικρότερης) διαμέτρου.

Η SF15-T φέρει και λογότυπο της Alfa Romeo στο πίσω μέρος του καλύμματος του κινητήρα. Κάτω από αυτό το κάλυμμα είναι και η μεγαλύτερη αλλαγή της φετινής Ferrari αφού η ομάδα έχει δώσει πολύ μεγάλος βάρος στην βελτίωση του κινητήρα της.

Το ζητούμενο από το νέο αγωνιστικό όχημα της Scuderia είναι να έχει σαφώς καλύτερη απόδοση από το περσινό και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, ώστε να έρχονται ευκολότερα οι τερματισμοί στο podium, αλλά και οι νίκες.

Θυμίζουμε πως τη σύνθεση των οδηγών αποτελούν ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 Kimi Raikkonen.

Το δημιούργημα των ανθρώπων του Marenello έχει την υπογραφή του James Allison και θα κάνει το ντεμπούτο του στα χέρια του Vettel την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στην πίστα της Jerez.

Sebastian Vettel


«Υπάρχουν πολλές αλλαγές, νέος κόσμος σε νέες θέσεις συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου» είπε ο Vettel και πρόσθεσε: «Έτσι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να έχουμε σταθερή πρόοδο. Είμαι αισιόδοξος πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση αλλά επίσης θεωρώ ότι είναι λάθος να περιμένετε πολλά από εμάς. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ερχόμαστε από το 2014 που η Mercedes κυριάρχησε. Θα είναι δύσκολο από την αρχή αλλά ο στόχος είναι να μειώσουμε τη διαφορά μας από την κορυφή μέσα στη χρονιά».

Σχετικές ειδήσεις