ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές Sepang: Η Yamaha πήρε τη σκυτάλη στην πρωτιά (video & photos)

MotoGP Δοκιμές Sepang: Η Yamaha πήρε τη σκυτάλη στην πρωτιά (video & photos)

Ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη δεύτερη ημέρα στην κορυφή των χρόνων στις δοκιμές προετοιμασίας των ομάδων του MotoGP στη Sepang. Οι Andrea Dovizioso (Ducati) και Marc Marquez (Honda) τον ακολούθησαν.

Τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών προετοιμασίας ήταν ο αναβάτης της Yamaha Jorge Lorenzo αυτός που έγραψε τον ταχύτερο γύρο. Κανείς από τους υπόλοιπους αναβάτες δεν κατάφερε να πέσει κάτω από το όριο των δυο λεπτών κι έτσι σε κανένα σημείο της ημέρας ο χρόνος του Ισπανού άσου δεν απειλήθηκε.

Yamaha

Όλοι μιλούν για έναν εντελώς διαφορετικό Lorenzo στην Μαλαισία φέτος και όχι μόνο από ψυχολογικής κατάστασης. Ο νέος γυμναστής που έχει επιλέξει κάνει πολύ καλή δουλειά και ο αναβάτης της Yamaha παρουσιάστηκε πέντε κιλά πιο αδύνατος σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα η εταιρία που τον προμηθεύει με φόρμες χρειάστηκε να φέρει νέες στολές σε μικρότερο μέγεθος. Η φυσική του κατάσταση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Yamaha με τις αναβαθμίσεις της μοτοσυκλέτας για το 2015, είναι ακόμα πιο εύκολη στην οδήγηση, τον ονομάζουν αυτόματα πρωταγωνιστή για τον τίτλο το 2015.
Όσο ταχύς ήταν ο Lorrenzo τόσο προβληματισμένος ήταν ο Valentino Rossi . Στην μοτοσυκλέτα του εμφανίστηκε «chatter» (ισχυροί κραδασμοί) στον πίσω τροχό. Η αλλαγή ελαστικών περιόρισε το πρόβλημα αλλά οι μηχανικοί πρέπει να εξετάσουν τα δεδομένα του συμπλέκτη και των φρένων.

Ducati

Στη δεύτερη θέση ήταν η Ducati του Andrea Dovizioso. Στην Ducati λένε πως δεν έχουν και πάρα πολλά να δοκιμάσουν. Όμως έδωσαν στους αναβάτες τους μία μοτοσυκλέτα με διαφορετικό (πιο κοντό) πλαίσιο και αρκετές αλλαγές στα ηλεκτρονικά του κινητήρα. Φαίνεται πως μαζί με τον ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα η απόδοση έγινε περισσότερο ομαλή και αυτό ταιριάζει στον «Dovi»

Honda

Ο Marc Marquez ήταν ο τρίτος της κατάταξης, με τον Ισπανό να πέφτει από την πρώτη θέση που είχε. Την προηγούμενη ημέρα βέβαια, φόρεσε την τελευταία στιγμή ένα φρέσκο ελαστικό κι έκανε τον καλό του χρόνο. Οι Marquez και Pedrosa είπαν πως το εμπρός μέρος της RC213V είναι σταθερό αλλά ο πίσω τροχός σπινάρει διαρκώς καταστρέφοντας το ελαστικό. Ακόμη και ο «γητευτής της δύναμης» Marquez είπε πως η δύναμη είναι too much.

Suzuki

Ο Aleix Espargaro είχε πολύ μεγάλη βελτίωση. Η διαφορά του 1,3 δευτερολέπτων από την κορυφή είναι καλή, με δεδομένο ότι περιμένει ρυθμίσεις που θα δώσουν δύναμη στον κινητήρα.

Aprilia

Στην Aprilia το ζητούμενο είναι κι εδώ η παραπάνω ιπποδύναμη. Το βάρος της εξέλιξης, είχε πέσει στους ώμους του Marco Melandri, ο οποίος ήταν αδύναμος σε σημείο που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό. Καλύτερα οδήγησε ο Alvaro Bautista, με την 17η θέση και 2 δευτερόλεπτα διαφοράς από την πρώτη θέση.

Οι χρόνοι της ημέρας


1 Jorge Lorenzo Yamaha 1:59,963" (56 γύροι)

2 Andrea DoviziosoDucati2:00,015"(54)

3 Marc Marquez Honda 2:00,146"(67)

4 Daniel Pedrosa Honda 2:00,260"(52)

5 Andrea Iannone Ducati 2:00,391"(54)

6 Valentino Rossi Yamaha 2:00,676"(63)

Σχετικές ειδήσεις