ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi: Νέο A3 Sportback e-tron

Audi: Νέο A3 Sportback e-tron

Η Audi ξεκινά την πορεία της προς την αυτοκίνηση του μέλλοντος με το A3 Sportback των 41.500 ευρώ.

Το e-tron, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας, που μπορεί να καλύψει έως και 50 χιλιόμετρα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Το πεντάθυρο compact μοντέλο, του οποίου ο 1.4 TFSI βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν συνδυασμένη ισχύ 204 ίππων, είναι ένα Sportive αυτοκίνητο για καθημερινή οδήγηση.

Απολαυστικό στην οδήγηση και χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα (σύμφωνα με την Audi) το A3 Sportback e-tron, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός μοντέλου της γερμανικής εταιρίας. Το κινητήριο σύνολο περιλαμβάνει ένα μοτερ βενζίνης 1.400 κ.εκ. TFSI με 150 ίππους, έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW και ένα νέο εξατάχυτο κιβώτιο S tronic, στο οποίο είναι ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας. Η ισχύς εξόδου του συστήματος είναι 204 ίπποι. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,8 kWh και έχει τη δυνατότητα να φορτίζεται σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες αν συνδεθεί σε πρίζα με βιομηχανικό ρεύμα. Ένα ευέλικτο σύστημα φόρτισης είναι στάνταρ. Μια εφαρμογή για smartphone (app) επιτρέπει την εξαιρετικά εύκολη φόρτιση εξ' αποστάσεως, καθώς επίσης και την προ-ψύξη ή προ-θέρμανση του αυτοκινήτου.


Το Audi A3 Sportback e-tron επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ σε 7,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 222 χλμ. Σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χλμ.Το πεντάθυρο compact μοντέλο μπορεί να καλύψει 50 χιλιόμετρα (31,1 μίλια) με χρήση μόνο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το υβριδικό σύστημα ελέγχου της λειτουργίας του οχήματος προσφέρει στον οδηγό πολυάριθμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της έξτρα ώθησης, κατά την οποία ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας εργάζονται ταυτοχρόνως, και της ανάκτησης ενέργειας, κατά την οποία η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου διοχετεύεται πίσω στην μπαταρία.

Το A3 Sportback των 41.500 ευρώ έχει μια μεγάλη λίστα στάνταρ εξοπλισμού, και η Audi προσφέρει πολλές high-end λύσεις με τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης και ψυχαγωγίας-ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις