ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές Sepang 2: Κακοκαιρία και νέες μοτοσυκλέτες (Photos&Video)

MotoGP Δοκιμές Sepang 2: Κακοκαιρία και νέες μοτοσυκλέτες (Photos&Video)

Ο καιρός και ο Valentino Rossi (Yamaha) ήταν οι πρωταγωνιστές την πρώτη ημέρα στην πίστα Sepang στη Μαλαισία. Πολύ κοντά τους ήταν οι: Dani Pedrosa (Honda) και Pol Espargaro (Yamaha Tech 3).

Το δεύτερο session των δοκιμών προετοιμασίας στην πίστα της Sepang μας θύμησε πως ο καιρός έχει τον πρώτο ρόλο στη Μαλαισία. Στο πρώτο μέρος, οι ομάδες προσπαθούσαν να φυλαχθούν από την τροπική ζέστη και την υγρασία. Οι αναβάτες βρήκαν ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όπου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 60°C. Νωρίς το απόγευμα όμως μία τροπική καταιγίδα με δυνατούς κεραυνούς περιόρισε τις κινήσεις στο paddock. Σίγουρα δεν ήταν η ημέρα που όλοι περίμεναν.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης ανέβηκε ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Ιταλός σημείωσε χρόνο 2:00.414 και δοκίμασε το full seamless κιβώτιο ταχυτήτων.

Το δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Dani Pedrosa με την Honda δοκιμάζοντας δύο μοτοσικλέτες (με διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα) που είχε στη διάθεσή του. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Pol Espargaro με την Yamaha Tech3, ενώ πίσω του ήταν ο αδερφός του Aleix Espargaro με την εργοστασιακή Suzuki να δείχνει πως οι Ιάπωνες μηχανικοί είναι στο σωστό δρόμο.Μάλιστα είχαν φέρει και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο για τους Espargaro και Vinales.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez με τους δύο Ισπανούς να δυσκολεύονται να βρουν πρόσφυση στις πολύ ζεστές συνθήκες. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Crutchlow, Smith, Vinales και Dovizioso. Πρώτη Aprilia στην κατάταξη ήταν η RS-GP του Alvaro Bautista στην 12η θέση.

Οι χρόνοι της ημέρας

  1. Valentino Rossi (Yamaha) 2:00,414"
  2. Daniel Pedrosa (Honda) +0,129"
  3. Pol Espargaro (Yamaha Tech 3) +0,462"
  4. Aleix Espargaro (Suzuki) +0,641"
  5. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,748"
  6. Marc Marquez (Honda) +0,776"
  7. Cal Crutchlow (Honda LCR) +0,808"
  8. Bradley Smith (Yamaha Tech 3) +0,827"
  9. Maverick Vinales (Suzuki) +0,903"
  10. Andrea Dovizioso (Ducati) +0,941"

Σχετικές ειδήσεις