ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Ford Mondeo: Έτοιμο να κατακτήσει την Ελληνική αγορά (photos & video)

Νέο Ford Mondeo: Έτοιμο να κατακτήσει την Ελληνική αγορά (photos & video)

Ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο προσαρμοσμένο στον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και κίνησης. Το νέο Ford Mondeo έχει εφαρμοσμένες Νέες Τεχνολογίες, κινείται με Νέους Κινητήρες και έχει μειωμένο βάρος για Αυξημένη Απόδοση αλλά και χαμηλή κατανάλωση και μειωμένους ρύπους.

Το νέο Mondeo έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει μία νέα Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής και μία πληθώρα τεχνολογικών εφαρμογών.


Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο με την πιο ευρύχωρη και ποιοτική καμπίνα και την πιο απολαυστική οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του, που να συνδυάζει την ίδια στιγμή υποδειγματικά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, καινοτόμες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς και πληθώρα κινητήρων.

Μια μεγάλη λίστα καινοτομιών περιλαμβάνει την τεχνολογία Ford Dynamic LED: πανέξυπνοι προβολείς που ακολουθούν την πορεία του δρόμου όταν στρίβετε το τιμόνι, ενισχύοντας την ορατότητα στις στροφές. Αντί για τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, χρησιμοποιούν εξαιρετικά αποδοτικές λυχνίες LED οι οποίες ενσωματώνουν οκτώ διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού.

Ως αποτέλεσμα, οι προβολείς μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες του εκάστοτε περιβάλλοντος, προσφέροντας ένα διαφορετικό μοτίβο δέσμης και ένταση, ανάλογα με το αν οδηγείτε στην πόλη, στην εξοχή ή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Μία επίσης ξεχωριστή καινοτομία είναι οι ειδικά διαμορφωμένες πίσω εξωτερικές ζώνες ασφάλειας με ενσωματωμένους αερόσακους, οι οποίες προσφέρουν στους επιβάτες των πίσω εξωτερικών καθισμάτων ένα μοναδικό επίπεδο προστασίας.

Λένε πως η εξωτερική εμφάνιση είναι ένας σημαντικός παράγοντας της προσωπικότητας, αφού πάνω της στηρίζονται οι πρώτες εντυπώσεις. Για το Mondeo, σημείο αναφοράς αποτελεί το σπορ κουπέ προφίλ αμαξώματος, με τη χαμηλή γραμμή οροφής και τις έντονες ακμές να ξεχωρίζουν. Το προφίλ αυτό είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέει μια μοναδική αίσθηση απλότητας μια δυναμισμού. Ξεχωρίζουν επίσης, η τραπεζοειδής μάσκα, το ανασχεδιασμένο καπό και οι κατευθυνόμενοι προβολείς τεχνολογίας LED.

Περνώντας στο εσωτερικό θα απολαύστε τη διακριτική, βελτιωμένη ατμόσφαιρα της καμπίνας του Mondeo. Ανώτερης ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου και μια γκάμα από επιλογές Από όργανα με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις δημιουργούν την αίσθηση ενός επιβατικού «cockpit». Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να καθίσουν αναπαυτικά και να απολαύσουν τους άνετους χώρους για τα πόδια, το κεφάλι και τους αγκώνες.

Η νέα σειρά κινητήρων του νέου Mondeo προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Μια αναβαθμισμένη ανάρτηση, μαζί με μια σειρά έξυπνων τεχνολογιών, σας παρέχουν τον απόλυτο έλεγχο αυτής της ενισχυμένης ισχύος. Το αποτέλεσμα: οδηγική συμπεριφορά εξαιρετικής ακρίβειας σε κάθε κατάσταση.

Υψηλές επιδόσεις και αποδοτικότητα. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός του έξυπνου σχεδιασμού και της προηγμένης τεχνολογίας έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτική οικονομία και χαμηλές εκπομπές CO2.

Τρεις επιλογές βενζινοκινητήρα EcoBoost χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδότησης, για την παροχή εκπληκτικών επιπέδων επιδόσεων και οικονομίας:

  • Στα 125PS, ο επαναστατικός (και πολυβραβευμένος) τρικύλινδρος κινητήρας EcoBoost 1,0 λίτρου σας δίνει όλη την ισχύ που θα περιμένατε από έναν συμβατικό κινητήρα 1,6 λίτρων με περίπου 25% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2
  • Ο νέος κινητήρας EcoBoost 1,5 λίτρων αποδίδει 160PS με εξοικονόμηση καυσίμου 5,9 λίτρων/100 χλμ.
  • Ο κινητήρας EcoBoost 2,0 λίτρων προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση 203PS ή 240PS, ενώ από το ειδικά ρυθμισμένο αντηχείο απολαμβάνετε τον χαρακτηριστικό ήχο του κινητήρα στην καμπίνα, όταν επιταχύνετε απότομα.

Προτιμάτε το πετρέλαιο; Τότε επιλέξτε από μια σειρά που περιλαμβάνει έναν κινητήρα TDCi 1,6 λίτρων και έναν κινητήρα TDCi 2,0 λίτρων. Όλοι ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους κινητήρες, για βελτίωση της ισχύος, της ροπής και της οικονομίας, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Ο κινητήρας TDCi 2,0 λίτρων (διαθέσιμος το 2015) προσφέρει τρεις εκδόσεις ισχύος με κορυφαία την εντυπωσιακή έκδοση των 210PS με twin turbo, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει εξαιρετική οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σχετικές ειδήσεις