ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Dakar: Ο Loeb στην περιπέτεια του Dakar (photos)

Rally Dakar: Ο Loeb στην περιπέτεια του Dakar (photos)

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, θα λάβει μέρος στο Rally Dakar του 2016 με την ομάδα της Peugeot και το 2008 DKR 16.

Ο superstar του WRC θα κάνει το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο του Dakar τον Ιανουάριο του 2016. Ο Γάλλος σκεφτόταν αρκετό καιρό τη συμμετοχή του στον αγώνα. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου, θα οδηγήσει για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στο Rally Morocco.

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να πάω εκεί και να οδηγήσω στην έρημο. Το Dakar είναι τελείως διαφορετικό από το WTCC στο οποίο αγωνίζομαι τώρα. Είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, και πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να διατηρήσεις το αυτοκίνητο και να μην ταλαιπωρηθείς εσύ και ο συνοδηγός. Είναι μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες και θα το ανακαλύψουμε τον Ιανουάριο.» δήλωσε.

Πρόσφατα, η Peugeot παρουσίασε την τελευταία γενιά του 2008 DKR, το οποίο και θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο την επόμενη εβδομάδα στο Rally Morocco. Εκεί, ο Loeb θα λάβει μέρος με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών 2015.

Μαζί του στη μεγάλη περιπέτεια ο συνοδηγός του Daniel Elena. «Αυτό που καταλαβαίνεις αμέσως είναι ότι το αυτοκίνητο του Dakar είναι τελείως διαφορετικό με οτιδήποτε άλλο έχεις οδηγήσεις. Με το WRCar είχα συνηθίσει στο χώμα να περνάω γύρω από εμπόδια και πέτρες και να προσπαθώ να τα αποφύγω. Με το Peugeot απλά τα σημαδεύεις και περνάς από πάνω! Αυτό χρειάζεται καιρός να το συνηθίσεις και να το πιστέψεις! Παράλληλα, είχα συνηθίσει να έχω πολύ λεπτομερής σημειώσεις. Στο Cross Country πρέπει να βρεις το δρόμο μόνο σου και να αυτοσχεδιάσεις εν μέρει τη διαδρομή σου. Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οδήγησαν αγωνιστικό αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα! Σίγουρα, λοιπόν, έχω πολλά να μάθω αλλά έχω τη θέληση να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο» πρόσθεσε ο εννέα φορές πρωταθλητής του WRC.

Με τον πολυπρωταθλητή στην ομάδα της, η Peugeot, θα έχει για το Dakar μία πραγματικά dream team. Τον Loeb θα πλαισιώσουν οι Carlos Sainz, Stephane Peterhansel και Cyril Despres.

Σχετικές ειδήσεις