ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot: Κινητήρες Euro 6 για το 2008

Peugeot: Κινητήρες Euro 6 για το 2008

Το Peugeot 2008 εφοδιάζεται με τους νέους προηγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro6 . Οι τιμές του ξεκινούν από τα 16.090 ευρώ.

Αναλύοντας τους κινητήρες βενζίνης PureTech βλέπουμε πως πρόκειται για υπερτροφοδοτούμενους και ατμοσφαιρικούς 3κίλυνδρους. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και επιτυγχάνουν μειωμένες εκπομπές CO2 και κατανάλωση καυσίμου, χάρη στο συμπαγές μέγεθος και το μειωμένο βάρος, στα καινοτόμα υλικά χαμηλής τριβής, στο σύστημα ψεκασμού βενζίνης υψηλής πίεσης καθώς και στην προσαρμοσμένη τεχνολογία καύσης.

Κινητήρες πετρελαίου BlueHDi


Οι πετρελαιοκινητήρες νέας γενιάς BlueHDi της Peugeot συνδυάζουν το σύστημα SCR (selective catalytic reduction) και το φίλτρο μικροσωματιδίων FAP. Η τεχνολογία BlueHDi μειώνει δραστικά τις εκπομπές ΝΟx (οξείδια του αζώτου) τουλάχιστον κατά 90%, τις εκπομπές CO2 καθώς και την κατανάλωση καυσίμου ενώ τα μικροσωματίδια καταστρέφονται κατά 99,9%.

Το εισαγωγικό μοντέλο είναι το 1.2 PureTech 82 Access 16.090 ευρώ ενώ στην κορυφή της γκάμας είναι το 1.6 BlueHDi 120 S&S Allure με τιμή 23.770 ευρώ (περιλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης). Για τις τιμές αυτές, ισχύει το πρόγραμμα απόκτησης της Peugeot 4X4, δηλαδή 4 χρόνια άτοκη χρηματοδότηση με 208€ /μήνα, 4 χρόνια σέρβις, 4 χρόνια οδική βοήθεια και 4 χρόνια εγγύηση.

Σχετικές ειδήσεις