ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Φέτελ στην έδρα του

Ο Φέτελ στην έδρα του
Στη μέση του καλοκαιριού ταξιδεύουμε στη μέση της Ευρώπης, για τον αγώνα, που βρίσκεται στη… μέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1: Το γερμανικό γκραν πρι...

Στη μέση του καλοκαιριού ταξιδεύουμε στη μέση της Ευρώπης, για τον αγώνα, που βρίσκεται στη… μέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1: Το γερμανικό γκραν πρι.

O μαγικός κόσμος της Formula 1 ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ακολουθώντας την απόφαση της εναλλαγής ανάμεσα σε αυτήν την πίστα και το σιρκουί του Χοκενχάιμ ανά έτος, μιας λύσης στην οποία κατέληξαν οι διοργανωτές για να εξασφαλίσουν την οικονομική βιωσιμότητα του αγώνα.. Με φόντο τη μαγευτική περιοχή Έϊφελ και τους κανονισμούς να επιστρέφουν στα δεδομένα που είχαμε στο event της Βαλένθια, ομάδες και οδηγοί θέλουν τη νίκη ή τους βαθμούς για τη 10η διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Το 1984 το θρυλικό Νορντσλάιφε (το παλιό Νίρμπροργκρινγκ) πέρασε οριστικά στο παρελθόν. Κατασκευάστηκε το νέο, μοντέρνο σιρκουί που πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Το 2002 μάλιστα άλλαξε η πρώτη στροφή, για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για προσπέρασμα και προστέθηκε άλλο ένα κομμάτι στο πίσω μέρος, αυξάνοντας το μήκος της πίστας στα 5,2 χλμ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι η πίστα έχασε το χαρακτήρα της, αν και όσοι έχουν οδηγήσει στην πίστα με την παλιά χάραξη λένε ότι είναι το πιο απαιτητικό σιρκουί που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr