ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συγκροτείται επιτροπή για ηλεκτροκίνηση οχημάτων

Συγκροτείται επιτροπή για ηλεκτροκίνηση οχημάτων
Επιτροπή η οποία θα έχει αντικείμενο τη διαμόρφωση μέτρων πολιτικής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης οχημάτων ...

Επιτροπή η οποία θα έχει αντικείμενο τη διαμόρφωση μέτρων πολιτικής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης οχημάτων συγκροτείται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη.

Η επιτροπή θα ασχολείται με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης οχημάτων στη χώρα καθώς και την ανάπτυξη πρότασης εφαρμογής ολοκληρωμένου προγράμματος κινήτρων για την προώθηση της διείσδυσης ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο θα αναλύει τις διαθέσιμες μεθόδους για την υποστήριξη των αρχικών φάσεων διείσδυσης στην ελληνική αγορά της τεχνολογίας ολικής ή μερικής ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων (ηλεκτρικό αυτοκίνητα, ή υβριδικά αυτοκίνητα επαναφορτιζόμενα από το δίκτυο).

Παράλληλα πρόκειται να εξεταστούν οι δυνατότητες συμμετοχής ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στους σχετικούς κατασκευαστικούς τομείς όπως για παράδειγμα την συναρμολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού και έξυπνων δικτύων, την κατασκευή συγκεκριμένων τμημάτων των οχημάτων, συσσωρευτών, φορτιστών, καλωδίων και γενικότερα διαφόρων ηλεκτρονικών.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Ε. Διαλυνάς, καθηγητής του ΕΜΠ ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της Ένωσης Τραπεζών, του ΚΑΠΕ και φορέων του Δημοσίου.