ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mitsubishi: Νέο ASX 2015 η επιτυχία συνεχίζεται

Mitsubishi: Νέο ASX 2015 η επιτυχία συνεχίζεται

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 250.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο από το 2010 που παρουσιάστηκε το ASX έχει αποδειχτεί παγκόσμια επιτυχία για τη Mitsubishi Motors.

Το νέο ASX διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση με πιο απαλές γραμμές που αντανακλούν τη την οπτική ταυτότητα της Mitsubishi . Το μοντέλο του 2015 είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Mitsubishi Motors της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές: 1.6 Inform 18.070€, 1.6 Invite 20152€, 1.6 Intense Panorama 21.640€ 1.8 Invite 23.526€, 1.8 Invite 4WD 25.981€ και 1.8 4WD Intense Panorama 27.161€

Για την Ευρωπαϊκή αγορά, οι αναβαθμίσεις στο μοντέλο 2015 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Μπουτόν All Wheel Control (AWC) αντί περιστροφικού επιλογέα, ανανεωμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για βελτιωμένη συμπεριφορά και οδηγική άνεση. Στο εσωτερικό νέα υφάσματα.
Η δυναμική εμφάνιση του αμαξώματος, συνεχίζεται στο εσωτερικό. Η φιλοσοφία δυναμικής, σπορ κομψότητας συνεχίζεται με έμφαση στα σχήματα, την ταπετσαρία και τα υλικά, χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού.

Οι επιφάνειες και τα υλικά επιλέχθηκαν για να επιτυγχάνουν την κατάλληλη αίσθηση και εμφάνιση. Το ASX, γνήσιος εκπρόσωπος της στρατηγικής πράσινης τεχνολογίας της MMC, χρησιμοποιεί την οικογένεια των αλουμινένιων 4-κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων 16v DOHC Common rail, Άμεσου ψεκασμού Euro 5 χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (low impact).

Ο κινητήρας 1798 κ.εκ. Mitsubishi low impact Diesel MIVEC είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα συμπαγή και ελαφρύ κινητήρα που προσφέρει υψηλές επιδόσεις, άριστη οικονομία καυσίμου και τις μίνιμουμ εκπομπές ρύπων.

Έχοντας τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά (ελαφρύ χυτό αλουμινένιο μπλοκ κυλίνδρων, πλαστικό κάλυμμα κυλινδροκεφαλής) υιοθετεί και άλλες προηγμένες τεχνολογίες όπως σύστημα common rail 2000 bar (για υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές CO2).

Για πελάτες που αναζητούν μία βενζινοκίνητη έκδοση, το ASX θα προσφέρεται επίσης με ένα κινητήρα 1.6 DOHC 16v MIVEC. Τα χαρακτηριστικά αυτής της οικογένειας κινητήρων είναι: Ελαφρύ βάρος (περίπου 88 kg), υψηλή ισχύς (117 ίπποι) και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (5,9 l/100 km).

Το ASX θα διατίθεται επίσης σε έκδοση 2-wheel drive, με πλήρες πακέτο ClearTec (ανάλογα με το μοντέλο και την αγορά) και 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.Το ASX, εξελίχθηκε με βάση τη μεσαίου μεγέθους παγκόσμια πλατφόρμα «Project Global» της MMC. Στοχεύει στο «πάντρεμα» της φιλοσοφίας επιβατικού δρόμου του Lancer με την επιβλητική θέση οδήγησης του Outlander και την άνεση του ευφυούς ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος ΑWD (2WD και 4WD εκδόσεις θα διατίθενται ανάλογα με την αγορά και τις προδιαγραφές ). Χρησιμοποιεί μία βελτιστοποιημένη έκδοση του “AWC” της Mitsubishi, ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος 4WD που προσφέρει στον οδηγό μία επιλογή τριών προγραμμάτων για έλεγχο της πρόσφυσης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ή τις οδηγικές συνθήκες. Το κεντρικό διαφορικό έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη που πραγματοποιεί προληπτικό έλεγχο για να προσδιορίζει τη βέλτιστη κατανομή ροπής εμπρός/πίσω από δεδομένα αισθητήρων για το άνοιγμα του γκαζιού, την ταχύτητα του οχήματος και τις οδικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη και τις εντολές του οδηγού.

Στο αμάξωμα του ASX έχουν εφαρμοσθεί μέτρα για το περιορισμό των επιπτώσεων σε συγκρούσεις από όλες τις κατευθύνσεις.
Πέραν αυτών – στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας «Project Global» – το ASX προσφέρει επίσης όλη τη γκάμα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως: Active Stability Control, Traction Control, Hill Start Assist system, ABS,Electronic Brake Distribution, Brake Assist, Μέχρι 7 αερόσακους (συμπερ. αερόσακου γονάτων οδηγού) ανάλογα με την αγορά και την έκδοση.