ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: To CR-V ανανεώθηκε στα σημεία (photos & video)

Honda: To CR-V ανανεώθηκε στα σημεία (photos & video)

Με πολλές αλλαγές έρχεται στην Ελληνική αγορά το Honda CR-V του 2015. Με τιμή που ξεκινά από τα 27.770 (για την έκδοση 1.600 κ.εκ. / 120 ίπποι Comfort 4X2) το CRV έχει δεχτεί ανανεώσεις με έμφαση στο στυλ, τους κινητήρες και την τεχνολογία.

Οδηγήσαμε το νέο Honda CR-V στους δρόμους της ορεινής Κορινθείας και ανάμεσα στις πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, που έχει παρατηρήσαμε:

  • Τον νέο κινητήρα diesel ο οποίος προσφέρει την καλύτερη αναλογία ισχύος / εκπομπών ρύπων.
  • Το καινοτόμο, νέο σύστημα συνδεσιμότητας στο στάνταρ εξοπλισμό.
  • Την προηγμένη αισθητική και δυναμική παρουσία στο δρόμο με προσεγμένες στυλιστικές αλλαγές.
  • Την τεχνολογική αναβάθμιση για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση.

Το Honda CR-V είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή συμπαγή SUV που πωλούνται παγκοσμίως. Πάνω από 750,000 μονάδες έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη από το 1997 που παρουσιάστηκε, από τις οποίες σχεδόν 50.000 μέσα στο 2014.

Τους πρώτους εννέα μήνες της περσινής χρονιάς, το CR-V ήταν το δημοφιλέστερο SUV σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της επιτυχίας της Honda στην Ευρώπη, ενώ η πλήρης ανανέωση της τέταρτης γενιάς CR-V θα διευρύνει περαιτέρω την επιτυχία του.

Ανάμεσα στα πιο αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά του 2015 CR-V είναι ένας νέος κινητήρας diesel, μία παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία ασφάλειας, ένα νέο σύστημα συνδεσιμότητας και infotainment, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης και βελτιστοποιημένα μέτρα κατά των θορύβων, κραδασμών & τριγμών (NVH) για μία πιο ποιοτική και δυναμική οδηγική εμπειρία.

Το 2015 CR-V ανήκει σε μία νέα σειρά προηγμένων και σπορ οχημάτων της Honda, που επιβεβαιώνουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας σε μηχανολογικές και τεχνολογικές λύσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πελατών της.

Νέος κινητήρας και κιβώτιο
Το ανανεωμένο CR-V προσφέρεται με έναν ισχυρότερο κινητήρα diesel και ένα βελτιωμένο, αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων (όχι ακόμη διαθέσημο στην Ελληνική αγορά).Ο νέος ισχυρότερος, τετρακύλινδρος 1.6 i-DTEC diesel (160 ίππων) της σειράς Earth Dreams Technology της Honda που διατίθεται με το 4WD CR-V, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2.

Honda Connect infotainment system
Το 2015 CR-V θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα ήχου και πληροφόρησης αυτοκινήτου, το Honda Connect. Το Honda Connect προσφέρει άνεση και συνδεσιμότητα εν κινήσει, με κύρια χαρακτηριστικά τα DAB / FM / AM και διαδικτυακό ραδιόφωνο, συνδεσιμότητα Bluetooth, internet browsing, δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα (rear-view parking camera). Το Honda Connect είναι συμβατό με Android 4.0.4, το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για smartphone, που χρησιμοποιεί λειτουργίες αφής (pinch, swipe και tap) – όλες με πρόσβαση από μία οθόνη αφής επτά ιντσών.

Σύστημα ενεργητικής ασφάλειας σε παγκόσμια πρωτιά
Το 2015 CR-V θα σηματοδοτήσει την πρεμιέρα του νέου συστήματος Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC) της Honda στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας «Ασφάλεια για Όλους».Έχοντας την ικανότητα να προβλέπει και να αντιδρά αυτόματα στην είσοδο άλλων οχημάτων στη λωρίδα κυκλοφορίας του νέου CR-V – μετά από εκτενή έρευνα των πιο χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών οδηγικών στυλ σε πραγματικές συνθήκες - το i-ACC της Honda χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης των άλλων οχημάτων στο δρόμο. Στη συνέχεια εφαρμόζει έναν αλγόριθμο για να προβλέψει την πιθανότητα εισόδου οχημάτων από διπλανές λωρίδες, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο που εφοδιάζεται με το σύστημα να αντιδρά με ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση.

Αθήνα-Στυμφαλία-Αθήνα

Μαθαίνοντας την πρακτική εκδοχή των άθλων του Ηρακλή, αφήσαμε τη μυθολογία και παρασυρθήκαμε από την τεχνολογία του CR-V. Η ροπή του diesel κινητήρα είναι αισθητή από τις χαμηλές (1800) στροφές. Το... τράβηγμα από το μοτέρ δίνει στο CR-V αυτό το κάτι που του έλειπε, ενώ συνδυάζεται από σχετικά αθόρυβη λειτουργία αφού στη Honda δούλεψαν πολύ στον τομέα της ηχομόνωσης.

Το μειωμένο του βάρος σε σχέση με τον diesel 2.200 κ.εκ. που αντικαθιστά, επέτρεψε στους Ιάπωνες να δουλέψουν στην εμπρός ανάρτηση με αποτέλεσμα καλύτερη κατευθυντηκότητα. Οι εκεί αναβαθμίσεις σε συνδυασμό με τις επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης, έχουν βελτιώσει την οδική συμπεριφορά του οχήματος, αλλά και την αίσθηση που δίνει στον οδηγό.


Η αναάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση, όμως το αμάξωμα δεν... πλέει πάνω της. Αν τολμήστε να...παίξετε το ESP θα σας σταματήσει και θα νοιώσεται πως το CR-V δεν είναι ελαφρύ.
Οι χώροι παραμένουν το μεγάλο πλεονέκτημά του και η καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, ανεβάζει την κλάση του μοντέλου.

Οι εκδόσεις που είναι διαθέσημες είναι:

  • 1.600 κ.εκ. Diesel / 160 ίπποι Elegance 4X4 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 32.270 Ευρώ
  • 1.600 κ.εκ. Diesel / 120 ίπποι Elegance 4X2 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 29.470 Ευρώ
  • 1.600 κ.εκ. / 120 ίπποι Comfort 4X2 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 27.770 Ευρώ

Σχετικές ειδήσεις