Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο έξυπνο είναι το τιμόνι της νέας Mercedes E-Class;

Newsbomb

Η ανανεωμένη E-Class που παρουσιάστηκε στις αρχές Μαρτίου έχει πολλές και ενδιαφέρουσες τεχνολογικές λεπτομέρειες.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πρεμιέρα της θα γινόταν βάση προγράμματος στην έκθεση της Γενεύης. Όπως λόγω της ακύρωσης της τελευταίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού η Mercedes προχώρησε στη διαδικτυακή παρουσίαση της ανανεωμένης Ε-Class με το φρέσκο παρουσιαστικό και τις νέες τεχνολογίες.

Ανάμεσα στα «πολλά και διάφορα» που διαθέτει θα ξεχωρίσουμε ένα στοιχείο η πιο σωστά μια λεπτομέρεια η οποία σαφώς και κάνει τη διαφορά για όσους έχουν εμπειρία από αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς που είναι εξοπλισμένα με συστήματα ημι- αυτόνομης οδήγησης.

Η λειτουργία των συστημάτων αυτών έχει μια βασική προϋπόθεση: ο οδηγός θα πρέπει να κρατά το τιμόνι ώστε να διατηρεί σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο του αυτοκινήτου -και για λόγους νομικούς. Μέχρι τώρα το σύστημα αντιλαμβανόταν αν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι από τις μικρο- κινήσεις που εκτελούσε. Πλέον η Mercedes εξέλιξε μια νέα τεχνολογία με δύο αισθητήρες: ο ένας βρίσκεται στη στεφάνη του τιμονιού και ο άλλος στις οριζόντιες ακτίνες του ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό πότε ο οδηγός το κρατά και πότε όχι.

Το νέο τιμόνι θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, τις Sport, Luxury και Supersport, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, ενώ θα υπάρχουν φυσικά και οι στάνταρ διακόπτες αφής, η λειτουργία των οποίων θα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των τιμονιών στα μοντέλα της Mercedes.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2020: Το σχέδιο για τον τουρισμό - Έτσι θα είναι τα ταξίδια μας με αεροπλάνα, τρένα, πλοία