Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπορεί ένα Suzuki Jimny να επιπλεύσει και να κινηθεί στο νερό;

Newsbomb

Ένα οποιοδήποτε Jimny σίγουρα όχι όπως αυτό που μετασκεύασε η βρετανική Dutton μπορεί άνετα σας περάσει στην απέναντι όχθη.

Του Γιάννη Σκουφή

Ανέκαθεν τα αμφίβια, τα οχήματα που μπορούν να κινηθούν τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα τραβούσαν την προσοχή. Όχι γιατί ήταν πρακτικά αλλά απλά γιατί ήταν εντυπωσιακά, ενώ κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί αρκετά. Από το Amphicar των αρχών της δεκαετίας του ’70 μέχρι αυτά που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει η Rinspeed.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη μετασκευή ενός Suzuki Jimny από τη βρετανική εταιρεία Dutton, που εξειδικεύεται στα αμφίβια οχήματα τα τελευταία 30 χρόνια. Και το σίγουρο είναι πως για να ασχολείται τόσο καιρό με αυτού του τύπου τα οχήματα θα υπάρχουν και κάποιοι που θα τα αγοράζουν.

Μετά το τέλος της μετασκευής το μικρό τετρακίνητο κρύβεται καλά πίσω από το νέο πλαστικό αμάξωμα του Surf, καθώς έτσι ονομάζεται το αμφίβιο που προέκυψε. Το οποίο μπροστά έχει προβολείς από Golf και πίσω ένας κινητήρας τζετ. Ο οδηγός για να ενεργοποιήσει τη μηχανή θαλάσσης απλά βάζει «νεκρά» στο κανονικό κιβώτιο και την ενεργοποιεί μέσω ενός διακόπτη.

Από εκεί και πέρα βουτά στο νερό και οι χειρισμοί είναι ανάλογοι σαν να οδηγεί στη στεριά, στρίβοντας το τιμόνι και πατώντας το γκάζι. Όταν το Surf βγει από την θάλασσα γίνεται ακριβώς το ανάποδο: ο οδηγός απενεργοποιεί τον τζετ, βάζει ταχύτητα και κινείται κανονικά με τον τετρακύλινδρο των 1.500 κυβικών της Suzuki. Ίσως και λίγο πιο γρήγορα για να στεγνώσει το βρεγμένο αμάξωμα…

Σύμφωνα με την Dutton το Surf έχει διασχίσει το πέρασμα μεταξύ Βρετανίας-Γαλλίας δύο φορές. Όσο για το κόστος της μετατροπής κυμαίνεται περίπου στις 12.000 ευρώ…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Όλοι οι νέοι κανόνες για malls, καφέ, εστιατόρια - Δείτε το pdf