Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το BMW CE 04 είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σκούτερ. Ηλεκτρικό

Newsbomb

Η γερμανική εταιρία είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο πέρυσι και τώρα προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου παραγωγής. Στην χώρα μας θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του έτους.

Του Γιάννη Σκουφή

Η BMW έχει μια τεράστια παράδοση στις μοτοσικλέτες και φυσικά θα ήταν αδύνατο να μείνει εκτός της συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς των ηλεκτρικών σκούτερ. Έτσι λοιπόν κάνει ακόμα πιο δυναμική την παρουσία της λανσάροντας το εντυπωσιακό CE 04.

Στο τιμόνι υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ με όλες τις πληροφορίες και υποστήριξη πλοήγησης, ενώ τo ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το CE 04 διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, όπως αυτά του ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control) και της ευστάθειας.

Σε ότι αφορά την πρακτικότητα το πολύ ενδιαφέρον σκούτερ της BMW έχει θέσεις για δύο άτομα ενώ υπάρχει και ένας αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος.

Την κίνηση του αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων, που για περιορισμένο διάστημα μπορεί να αποδώσει μέχρι και 42 ίππους. Για ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά ο κινητήρας βρίσκεται μπροστά από τον πίσω τροχό και μετά την μπαταρία, η οποία έχει χωρητικότητα 8,9 kWh.

Για την φόρτιση της χρειάζονται περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ με τον προαιρετικό φορτιστή των 7,0 kW ο χρόνος μειώνεται στα 40 λεπτά, για την φόρτιση από το 20% έως το 80%. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης - Eco, Rain και Road- ενώ προαιρετικά υπάρχει και το Dynamic για επιπλέον ώση.

Από πλευράς επιδόσεων το CE 04 χρειάζεται 2,6 δεύτερα προκειμένου να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 50 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία για 130 χιλιόμετρα αθόρυβων διαδρομών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: «Πάγωσε» όλη η Ελλάδα - Η στιγμή της τραγωδίας και το μεγαλείο ψυχής των γονιών της 6χρονης