Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε πως πωλήθηκε το Fiat 126p του Tom Hanks;

Newsbomb

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα που διατηρούσε ο διάσημος ηθοποιός στην συλλογή του.

Του Γιάννη Σκουφή

Το συλλεκτικό «φιατάκι» το είχε αποκτήσει πριν από μια πενταετία ο Tom Hanks ως δώρο για τα γενέθλια του. Ο Αμερικανός ηθοποιός διατηρεί μια πολύ μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα και αποφάσισε να το παραχωρήσει σε δημοπρασία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τα έσοδα να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Elizabeth Dole.

Ο 65χρονος Hanks λατρεύει να ταξιδεύει στην Ευρώπη (και ειδικότερα να κάνει διακοπές στην χώρα μας ως πολιτογραφημένος Έλληνας) και πολύ συχνά του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες με κλασικά αυτοκίνητα.

Κάποια στιγμή το 2016 η Fiat Πολωνίας αποφάσισε να του κάνει ως γενέθλιο δώρο ένα Fiat 126p, στου οποίου την αναπαλαίωση συμμετείχε η Carle Design και η BB Oldtimer Garage. Ο Hanks παρέλαβε το δώρο του τον επόμενο χρόνο και έκανε με αυτό περίπου 500 χιλιόμετρα. Μέχρι που αποφάσισε να το πουλήσει για καλό σκοπό.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το συλλεκτικό Fiat 126p έχει στο πίσω μέρος του έναν δικύλινδρο 594 κ.εκ. με ισχύ 23 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Εξωτερικά το αμάξωμα και οι τροχοί είναι βαμμένοι σε λευκό χρώμα. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα πράσινό-κίτρινο δερμάτινο σαλόνι και φυσικά η υπογραφή του Tom Hanks.