Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο εναντίον μοτοσυκλέτας: Η απόλυτη κόντρα!

Newsbomb

Μπορεί μία τέτοια μάχη να μοιάζει άνιση αλλά πάντοτε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικότερα όταν μία KTM βρίσκεται απέναντι σε μια Lamborghini!

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να γνωρίζετε πως μια μοτοσικλέτα με προδιαγραφές MotoGP είναι γρήγορη. Τόσο γρήγορη που μπορεί να βάλει τα γυαλιά σε πολλά σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, όμως ισχύει αυτό και όταν η KTM MotoGP έχει απέναντί της τη Lamborghini Huracan Performante Spyder;

Την απάντηση έρχεται να μας δώσει ένα δημοφιλές κανάλι του YouTube, το βρετανικό CarWow. Στο τιμόνι της Lamborghini είναι ο παρουσιαστής Mat Waton, ενώ στην σέλα της ΚΤΜ o Dani Pedrosa, ένας από τους καλύτερους αγωνιζόμενους στο MotoGP έστω και αν δεν κατάφερε ποτέ να πάρει κάποιο πρωτάθλημα (έχει τερματίσει τρεις φορές δεύτερος).

Για την περίσταση η Huracan Performante δεν έχει στα υπέρ της μόνο τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και μία αναβάθμιση για τον V10 με δύο turbo που αυξάνουν την απόδοσή του στους 1.100 ίππους.

Η ΚΤΜ έχει έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό των 1.000 κυβικών που αποδίδει «μόλις» 270 ίππους. Ωστόσο, έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αφού ζυγίζει περίπου 10 φορές λιγότερο σε σχέση με την Huracan.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το ιταλικό supercar πετάγεται μπροστά χάρη στην πρόσφυση από την τετρακίνησή του. Χαρακτηριστικό είναι πως στην δεύτερη κόντρα ο Pedrosa δεν μπόρεσε καν να εκκινήσει με την μοτοσικλέτα να «γυρίζει». Ωστόσο, όσο η ταχύτητα αυξάνεται τόσο πιο γρήγορη είναι η μοτοσικλέτα επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.