Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Hyundai Ioniq 5 N στην Πράσινη Κόλαση

Newsbomb

Τα πάνδεινα έχει περάσει το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η κορεατική εταιρεία και που το περιμένουμε μέσα στη χρονιά.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι να φτάσει η ώρα των επίσημων αποκαλυπτηρίων το Ioniq 5 N το έχουμε δει να δοκιμάζεται σε ακραίες κλιματολογικές καταστάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Από την καυτή έρημο μέχρι τον αρκτικό κύκλο.

Αυτή τη φορά τα νέα teaser στοιχεία μας έρχονται από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Αυτό της θρυλικής πίστας του Nürburgring.

Πάντως, οι Κορεάτες δεν έβαλαν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο στην γερμανική πίστα για λόγους εντυπωσιασμού ή για να σπάσουν κάποιο ρεκόρ, αλλά για να διαπιστώσουν την απόδοση της μπαταρίας υπό πίεση και σε συνθήκες πλήρους φορτίου και υψηλών θερμοκρασιών.

Οι δοκιμαστές «έγραψαν» πάνω από 10.000 χιλιόμετρα στο Ring και δηλώνουν ενθουσιασμένοι τόσο από την διαχείριση του συστήματος, όσο και από τις επιδόσεις του κορυφαίου Ioniq 5.

Ταυτόχρονα, τόνισαν την αντοχή των φρένων με μεγαλύτερους δίσκους 400 χιλιοστών, καθώς και το σύστημα N e-shift που προσομοιώνει τη λειτουργία ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Συγκεκριμένα, το Ioniq 5 N διαθέτει οκτώ εσωτερικά ηχεία και δύο εξωτερικά για το σύστημα N Active Sound+ που έχει τρεις επιλογές αναπαραγωγής ήχου: τις Ignition, Evolution και Supersonic.

Το πρώτο προσομοιώνει τον ήχο από έναν turbo κινητήρα βενζίνης 2.000 κυβικών και έκδοσης N. Το Evolution αναπαράγει τον «ψηφιακό» ήχο από το N 2025 Vision Gran Turismo Concept και το RN22e, ενώ το Supersonic κάνει το hot crossover να ακούγεται σαν μαχητικό τζετ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου στο Goodwood Festival of Speed.