Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Mercedes Παγόδα είναι ηλεκτρική

Newsbomb

Η Everrati, μια εταιρία που είναι γνωστή στο χώρο των restomods, παρουσίασε μία Mercedes SL «Pagoda» που μπορεί να διανύσει πάνω από 300 χιλιόμετρα δίχως να κάψει σταγόνα βενζίνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό γίνεται γιατί ο αρχικός της κινητήρας έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης δίχως να επηρεάζεται η vintage γοητεία του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το αρχέτυπο μοντέλο είχε έναν εξακύλινδρο που αντικαταστάθηκε από ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξελίχθηκε από την Everrati.

Το σύστημα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με δύο αποδόσεις ισχύος. Η βασική έκδοση αποδίδει 176 ίππους, ενώ η ισχυρότερη 304. Σύμφωνα με την Everrati η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα και αντιστοιχεί σε εκείνη της αρχικής SL με τον κινητήρα βενζίνης.

Ωστόσο, η επιτάχυνση είναι πολύ καλύτερη αφού το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε λιγότερα από 7,0 δεύτερα, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρωτότυπο.

Εξοπλισμένη με μια μπαταρία 68,0 kWh, η restomod Παγόδα υπόσχεται μια αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Επιπλέον, η διατήρηση της αυθεντικής αίσθησης οδήγησης ήταν ζωτικής σημασίας, κάτι που η Everrati το πέτυχε διατηρώντας την ισορροπία βάρους κοντά στις αρχικές προδιαγραφές. Σε αντίθεση με την τιμή πώλησης που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η εμβληματική Mercedes-Benz SL μ τον εσωτερικό κωδικό W113, που κατασκευαζόταν από το 1963 έως το 1971, είναι μία από τις πιο κομψές γενιές του γερμανικού roadster, που σχεδιάστηκε από τους θρυλικούς Paul Bracq και Bela Barenyi.

Η Παγόδα υπήρξε η αγαπημένη πολλών διασημοτήτων, όπως του John Lennon, της Tina Turner, της Audrey Hepburn, του Charlton Heston, του David Coulthard και του Harry Styles, λόγω της διαχρονικής κομψότητας και της κλάσης της.