Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμη και τα σεντάν μπορούν να στρίβουν γύρω από τον άξονα τους

Newsbomb

Μέχρι τώρα είχαμε δει ηλεκτρικά SUV και pickup να κινούν αντίρροπα τους τροχούς τους και να περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Zeekr 001 FR είναι ένα από τα πολλά ηλεκτρικά σεντάν που το Tesla Model S Plaid έχει να αντιμετωπίσει στην Κίνα. Διαθέτει τέσσερα μοτέρ, αποδίδει πάνω από 1.250 άλογα και ίσως να είναι σύντομα διαθέσιμο και στην Ευρώπη.

Κάθε τροχός έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τον άλλο και χάρη σε μία ειδική λειτουργία το πανίσχυρο ηλεκτρικό σεντάν μπορεί να περιστραφεί γύρω από τον άξονα του.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το πως, αν και το στρίγκλισμα των ελαστικών κάνει αντιληπτό πως σε τραχιά άσφαλτο θα υπάρχει μία φθορά του πέλματος. Πάντως, για όσους δυσκολεύονται στο παρκάρισμα μία τέτοια λειτουργία μοιάζει ονειρική.

Από την άλλη έχουμε δει αρκετά SUV ή «αγροτικά» με ηλεκτρικό σύστημα να εκτελούν επιτόπιους ελιγμούς όπως ένα τανκ, κάτι που μπορεί να διευκολύνει απίστευτα στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Μία τέτοια λειτουργία θα έχει η επερχόμενη Mercedes EGQ, ενώ στα pickup της Rivian αυτό το πρόγραμμα κίνησης καταργήθηκε μετά από αγωγές οικολογικών ενώσεων που ισχυρίστηκαν πως στο off-road καταστρέφεται το φυσικό έδαφος.