Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοσχέδια go karts που κινούνται με την δύναμη των καυσαερίων τους

Newsbomb

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά όπως μας αποδεικνύει ένας μηχανικός που κατασκευάζει go karts που βγάζουν φλόγες από τις εξατμίσεις τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Γνωστός και ως Rocketman, ο Maddox, δεν είναι αστροναύτης ούτε φαν του Elton John. Κατασκευάζει κινητήρες pulsejet -που χρησιμοποιούν τα καυσαέρια για την ώθηση- και τους τοποθετεί σε μοτοσικλέτες και go karts.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο -στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα πιο παλιό- ο Maddox και ένας φίλος του οδηγούν γρήγορα δύο εντυπωσιακά οχήματα σε μία αποξηραμένη λίμνη.

Το γαλάζιο, που μοιάζει με μοτοσικλέτα με τέσσερις ρόδες, έχει μία ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση. Το κόκκινο go kart, με τα τρία του pulsejets, φαίνεται σαν να βγήκε από ένα καρτούν.

Το γαλάζιο kart διαθέτει κινητήρα Maddoxjets με ώθηση 114 κιλών που χρησιμοποιεί βενζίνη. Χρησιμοποιεί μία βαλβίδα για την καύση, απαιτώντας μεγάλη ποσότητα αέρα για να ξεκινήσει.

Το κόκκινο kart με σχεδίαση χωρίς βαλβίδες έχει τρεις σωλήνες που παράγουν ώθηση 68 κιλών. Αρχικά τροφοδοτείται με υγραέριο, μεταβαίνοντας στο πετρέλαιο για μεγαλύτερη διάρκεια. Τα υπόλοιπα, στο βίντεο.