Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν υπάρχει αυτό το πρωτότυπο της Kubota

Newsbomb

Η Kubota είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρίες στο τομέα των γεωργικών μηχανημάτων και λογικό είναι να παρουσιάζει κατά καιρούς διάφορα concepts.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα concept δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και άλλων κατασκευαστών. Όπως είναι για παράδειγμα η Kubota που είναι γνωστή για τα αγροτικά εργαλεία που κατασκευάζει και η οποία εξετάζει διάφορα σενάρια για το μέλλον και τις γεωργικές καλλιέργειες.

Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρία πάει πολύ μακριά στο μέλλον παρουσιάζοντας το Agri Concept, το οποίο αποτελεί τη φουτουριστική εκδοχή ενός τρακτέρ που ενσωματώνει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση στους αγρούς και τα χωράφια.

Το σύστημα πρόωσης απαρτίζεται από έξι ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, που καθιστούν το Agri Concept όχι μόνο ισχυρό αλλά και εξαιρετικά αθόρυβο. Αυτή η αθόρυβη λειτουργία ανοίγει νέες δυνατότητες, επιτρέποντας στο τρακτέρ να εργάζεται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να ενοχλεί.

Αυτόνομο και εξοπλισμένο με τεχνολογία ανίχνευσης και αποφυγής εμποδίων, το Agri Concept έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει εμπόδια και βράχους ή να διακρίνει τον άνθρωπο από τα ζώα. Επιπλέον, η ζεύξη τριών σημείων του εξασφαλίζει συμβατότητα με τα υπάρχοντα εργαλεία για εργασίες όπως το φρεζάρισμα ή το όργωμα της γης.

Ενώ το Agri παραμένει ένα πρωτότυπο, η Kubota οραματίζεται ένα μέλλον όπου η τεχνολογία θα αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στον τομέα της γεωργίας επιταχύνοντας τις καλλιέργειες και τις συγκομιδές. Και το κυριότερο καθιστώντας τις γεωργικές εργασίες ευκολότερες, πιο παραγωγικές και πιο αποδοτικές κάνοντας την ζωή του αγρότη πιο ποιοτική και ξεκούραστη.