Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Citroen Ami χορεύει τσάρλεστον!

Newsbomb

Ο Ιταλός σχεδιαστής Massimo Biancone παρουσίασε το Ami Charleston By Biancone, ένα ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που αποτίνει φόρο τιμής στο κλασικό Citroen 2CV Charleston.

Του Γιάννη Σκουφή

Το μικρό Ami έγινε αγνώριστο μετά τις σχετικές επεμβάσεις και αναβαθμίσεις με το αμάξωμα να διαθέτει την κλασική διχρωμία Rouge Delage- Noir, που παραπέμπει άμεσα στο θρυλικό 2CV Charleston.

Τα σήματα της γαλλικής εταιρίας έχουν αφαιρεθεί και έχουν αντικατασταθεί από μια μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, μαύρα καλύμματα τροχών και μια οροφή από καμβά που θυμίζει το αντίστοιχο Fiat Topolino.

Στο εσωτερικό, εκτείνεται περαιτέρω το ρετρό στοιχείο με αποκορύφωμα το τιμόνι με τις μονές ακτίνες, τις καρό επενδύσεις στα καθίσματα, τα λαστιχένια πατάκια και πολλά άλλα που θυμίζουν το κλασικό 2CV.

Ωστόσο κλιματισμός δεν υπάρχει ούτε εδώ με τα φιμέ τζάμια και την ανοιγόμενη οροφή να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη δροσιά τις ζεστές μέρες.

Παρά τις αναβαθμίσεις, το Ami Charleston By Biancone διατηρεί το στάνταρ ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων και τη μπαταρία των 5,5 kWh που εξασφαλίζει μια θεωρητική αυτονομία 70 χιλιομέτρων.

Ο Massimo Biancone σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 150 μονάδες αυτής της ειδικής ρετρό έκδοσης.

Με 32 προπαραγγελίες που έχουν ήδη εξασφαλιστεί και τέσσερις μονάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή, ο σχεδιαστής δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης τεχνολογίας και κλασικού σχεδιασμού.

Αν και η τιμή για το Ami Charleston By Biancone δεν έχει αποκαλυφθεί, αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από την ακριβότερη εργοστασιακή έκδοση του Ami.