FUN TIME

Ήταν επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!

Ήταν επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!

Συμπτώσεις; Δεισιδαιμονίες ή απλή... γκαντεμιά;

Γυναίκα... καταστροφή φαίνεται ότι ήταν η Violet Jessop, υπάλληλος της εταιρείας White Star Line, που ναυπήγησε τρία διάσημα υπερωκεάνια που έγραψαν ιστορία, όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Η γυναίκα ταξίδεψε με τρία πλοία, τον Ολυμπικό, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό, που ως γνωστόν κατέληξαν στο βυθό της θάλασσας.

Η Violet ταξίδευε το 1911 με τον Ολυμπικό και στις 20 Σεπτεμβρίου συνέβη το πρώτο ατύχημα: το πλοίο συγκρούσθηκε με το βρετανικό Χοκ και κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Απτόητη και ρωμαλέα, η Violet δεν αποθαρρύνθηκε και αποφάσισε να εργαστεί και στον Τιτανικό, που στο παρθενικό του ταξίδι το 1912 προσέκρουσε με παγόβουνο. Η γυναίκα σώθηκε και πάλι δεν πτοήθηκε, ούτε έδωσε σημασία στα... μηνύματα που είχε ήδη δεχθεί.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 1916 η Violet με την ιδιότητα της νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού (τάσσοντας εαυτόν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας) επέβαινε στον Bρετανικό, που βυθίστηκε το Νοέμβριο στο Αιγαίο, πατώντας σε νάρκη.

Η γυναίκα δεν κατάφερε αυτή τη φορά να μπει σε κάποια σωσίβια λέμβο και κινδύνεψε σοβαρά, αφού πέφτοντας στο νερό, χτύπησε το κεφάλι της στην καρίνα του πλοίου.

Μάλλον όμως τότε κάτι κατάλαβε και έβαλε μυαλό, καθώς έλαβε τη –σωτήρια για την ανθρωπότητα- απόφαση να μην ξαναταξιδέψει με πλοίο, μέχρι το 1971 οπότε και απεβίωσε.

Φήμες που θέλουν τη Violet Jessop να έχει μακρινή συγγένεια με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ελέγχονται ως αναληθείς...