FUN TIME

Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες;

Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες;

Ποιο είναι -σύμφωνα με νέα μελέτη- το χρώμα του προσώπου που μπορεί να κάνει έναν άνδρα πιο ελκυστικό;


Σύμφωνα με νέα έρευνα οι άντρες που έχουν ροδοκόκκινο πρόσωπο είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες. Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με έντονα χρώματα προσώπου γιατί θεωρούν ότι αυτά υποδηλώνουν ότι είναι αυθεντικά αρσενικά.

Στη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές των βρετανικών πανεπιστημίων St Andrews, Nottingham και Durham, οι επιστήμονες ζήτησαν από γυναίκες να επεξεργαστούν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες νεαρών ανδρών για να τους κάνουν πιο ελκυστικούς.

Τους δόθηκε η δυνατότητα να προσθέσουν στα πρόσωπα των ανδρών κιτρινωπές ή κοκκινωπές χροιές. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι γυναίκες επέλεξαν να κάνουν πιο κοκκινωπή τη χροιά του δέρματός των ανδρών στις φωτογραφίες.

Οι επιστήμονες εξηγούν αυτήν την επιλογή των γυναικών στο ότι τα ροδαλά μάγουλα αποτελούν ένδειξη καλής κυκλοφορίας του αίματος και πιθανώς εκλαμβάνονται από τις γυναίκες ως ένδειξη καλής υγείας.

Τα ροδοκόκκινα μάγουλα είναι πιο συχνά στους άντρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Η έρευνά δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Evolution and Human Behaviour».

Έπειτα οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες να επεξεργαστούν ξανά τις αρχικές φωτογραφίες προσπαθώντας να κάνουν τους άντρες να δείχνουν πιο αρρενωποί. Αυτή τη φορά οι γυναίκες επέλεξαν το κόκκινο χρώμα, και χρησιμοποίησαν ακόμα πιο έντονη κοκκινωπή χροιά στο δέρμα των ανδρών.

Σε συζητήσεις με τους ερευνητές πάντως, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην μελέτη δήλωσαν ότι το πολύ έντονο κόκκινο χρώμα στο πρόσωπο είναι ταυτισμένο με την επιθετικότητα και αυτό δεν τις ικανοποιεί.

«Τα ευρήματά υποδηλώνουν ότι η κόκκινη χροιά στο δέρμα του προσώπου αυξάνει την εικόνα της κυριαρχίας, της ελκυστικότητας, αλλά υποδηλώνει και την επιθετικότητα ενός άνδρα στα μάτια της γυναίκας», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Ντέιβιντ Ίαν Πέρετ.