FUN TIME

Τα πιο δημοφιλή σενάρια για το τέλος του κόσμου

Τα πιο δημοφιλή σενάρια για το τέλος του κόσμου

Ο φόβος για το τέλος του κόσμου έχει πυροδοτήσει δεκάδες πιθανά σενάρια. Ωστόσο, κάποια από αυτά θεωρούνται από τους «καταστροφολάγνους» ως επικρατέστερα.

1. Καταστροφή του πλανήτη από τους εξωγήινους

Η εισβολή εξωγήινων είναι από τα αγαπημένα θέματα των εσχατολόγων. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι ο φόβος μιας τέτοιας επίθεσης, π.χ. από κατοίκους του πλανήτη Αρη, αυξάνεται σε εποχές πραγματικών και μεγάλων καταστροφών όπως πόλεμοι, σεισμοί και θεομηνίες. Οι οπαδοί αυτής της θεωρίας θεωρούν ως αποδείξεις τις αναφορές για εμφάνιση UFO και πολλές δυσδιάκριτες φωτογραφίες και ανεπιβεβαίωτες αναφορές.

2. Η καταστροφή του Ηλίου

Το σενάριο αυτό σχετίζεται µε το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, σύμφωνα με το οποίο τον Δεκέμβριο του 2012 μια τεράστια ηλιακή έκρηξη θα καταστρέψει τη Γη αφανίζοντας ανθρώπους και οικοσυστήματα.

3. Μετατόπιση μαγνητικού πεδίου στους πόλους

Οι θιασώτες αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι μια δραματική αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης είναι προ των πυλών και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστροφή της περιστροφής του πλανήτη µε καταστροφικά αποτελέσματα. Επίσης, επικαλούνται ενδείξεις για μετακίνηση των πόλων της Γης κατά το παρελθόν και λένε ότι το γεγονός αυτό µπορεί να υπολογιστεί από τη μελέτη των ηλιακών κηλίδων.

4. Τεράστια έκρηξη ηφαιστείου

Πολλοί είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι το τέλος θα έρθει με την έκρηξη ενός υπερηφαιστείου. Σύμφωνα µε ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν το μάγμα που ανέβαινε στον φλοιό της Γης δεν έβρισκε έξοδο διαφυγής. Η συσσωρευμένη πίεση θα είχε ως αποτέλεσμα τον αφανισμό μιας τεράστιας χερσαίας έκτασης, τη στιγμή που το μάγμα θα εκτοξευόταν στον ουρανό. Στην περίπτωση αυτή, εκατομμύρια τόνοι στάχτης και δηλητηριωδών αερίων θα σκορπίζονταν στην ατμόσφαιρα επιφέροντας στον κόσμο τον επονομαζόμενο «πυρηνικό χειμώνα», οδηγώντας τελικά σε μια νέα εποχή των παγετώνων ή, ακόμη χειρότερα, αφανίζοντας κάθε ίχνος ζωής από τη Γη.

5. Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ήδη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν ότι ένας νέος πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών.

Η ανακάλυψη της ατομικής βόμβας ισχυροποίησε τη θεωρία πως ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για ολόκληρο τον πλανήτη.

6. Το τέλος των ενεργειακών αποθεμάτων

Η μείωση των αποθεμάτων του πετρελαίου δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία. Ωστόσο, πολλοί καταστροφολόγοι συνδέουν το «στέρεμα» των πετρελαιοπηγών µε το τέλος του ημερολογίου των Μάγια το 2012 και υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης θα καταστραφεί, επειδή απλά θα ξεμείνει από ενέργεια.