FUN TIME

Τα «αγρίμια» επιστρέφουν στην Ευρώπη

Τα «αγρίμια» επιστρέφουν στην Ευρώπη

Ανακάμπτει η άγρια ζωή στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας σχετική μελέτη του sciencemag.org.

Ζώα τα οποία απειλούνταν στο παρελθόν με εξαφάνιση, όπως ο λύγκας, η αρκούδα και ο λύκος, πλέον ακμάζουν εκ νέου στη «Γηραιά Ήπειρο». Το αίτιο που ο 20ος αιώνας αποτέλεσε τον πιο εφιαλτικό για τα άγρια ζώα της Ευρώπης, ήταν το ανεξέλεγκτο κυνήγι, ακόμα και σε μέρη που διώκεται ποινικά.

Ωστόσο, η αστυφιλία, η εγκατάλειψη της υπαίθρου από τον άνθρωπο και η πολιτική προστασίας της πανίδας που έχει εδραιωθεί σε πολλές χώρες, βοήθησαν στην επαναφορά της «άγριας ζωής» στην Ευρώπη.

Για την πραγματοποίηση της μελέτης συνεργάστηκαν 76 επιστήμονες, οι οποίοι εστίασαν σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από όλες τις χώρες της Ηπείρου, πλην της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Τα είδη που μελετήθηκαν, ήταν της καφέ αρκούδας, του γκρίζου λύκου, του αδηφάγου και του λύγκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην Ευρώπη υπάρχουν 7.000 αρκούδες σε 22 χώρες, 9.000 λύγκες σε 23 χώρες και 12.000 λύκοι σε 28 χώρες.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr