FUN TIME

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (photos)

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (photos)

Ποιο φαγητό πρέπει να δοκιμάσει όποιος επισκεφτεί την Ελλάδα; Φυσικά όλοι γνωρίζουμε την απάντηση...

Σύμφωνα με το Quora, στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι.

Οι χρήστες στο δικτυακό τόπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora ξεχωρίζουν τα πιο εμβληματικά φαγητά της πατρίδας τους.

Από το ελληνικό σουβλάκι μέχρι το Xiaolongbao στην Κίνα, ακολουθεί ένα γευστικό ταξίδι σε 10 χώρες.

Σουβλάκι – Ελλάδα

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 02


Συνήθως από κρέας βοδινό, μοσχάρι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, που μαγειρεύεται σε μια κάθετη σούβλα και σερβίρεται με ντομάτα, κρεμμύδι, και μια ποικιλία από σάλτσες.

Pie Floater – Αυστραλία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 03


Θεωρείται η τέλεια θεραπεία για το hangover και πρόκειται για μια κρεατόπιτα σε ένα μπολ με παχιά πράσινη μπιζελόσουπα. Συχνά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτας, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Feijoada – Βραζιλία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 04


Στιφάδο από μαύρα φασόλια και καπνιστό βοδινό και χοιρινό κρέας. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι, λάχανο, farofa (ψημένο αλεύρι μανιόκας), καυτή σάλτσα, και μια φέτα πορτοκάλι για να βοηθήσει στην πέψη.

Arepas – Κολομβία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 05 copy


Ψωμάκια από καλαμπόκι ή αλεύρι που μπορεί να ψηθούν στη σχάρα, ή να τηγανιστούν. Συνήθως τρώγονται για πρωινό ή ως απογευματινό σνακ με βούτυρο, τυρί, αυγά, συμπυκνωμένο γάλα ή hogao (μια σάλτσα κρεμμυδιού).

Tamales – Κόστα Ρίκα

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 06


Είναι κυρίως χριστουγεννιάτικο φαγητό και η γέμιση του ποικίλλει, από χοιρινό, ρύζι, αυγά, σταφίδες, ελιές, καρότα, πιπεριές. Είναι τυλιγμένα σε φύλλα πλάτανου και μαγειρεμένα σε ξύλινο φούρνο.

Paški sir– Κροατία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 07


Σκληρό τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα στο νησί της Pag και είναι τόσο διάσημο ώστε εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Øllebrød – Δανία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 08


Παραδοσιακό ψωμί σικάλεως της Δανίας εμποτισμένο με μπύρα και βρασμένο σε χυλό. Συχνά σερβίρεται με κρέμα σαντιγί, κάνοντάς το να δείχνει σαν επιδόρπιο αν και τρώγεται συνήθως ως γεύμα.

Molokhia – Αίγυπτος

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 09


Φύλλα από Molokhia (ένα είδος πικρού λαχανικού) με ψιλοκομμένο κιμά και μαγειρεμένα με κόλιανδρο και σκόρδο. Γενικά σερβίρεται με κοτόπουλο ή κουνέλι, ή ίσως αρνί ή ψάρι.

Pot-au-Feu – Γαλλία

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 10


Ενα ρουστίκ πιάτο που τρώγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ολοκληρώνεται με συστατικά όπως φιλέτο, ρίζες λαχανικών και μπαχαρικά. Οι μάγειροι κοσκινίζουν παραδοσιακά το ζωμό και τον σερβίρουν μαζί με το κρέας.

Xiaolongbao – Κίνα

fagita gia ta opoia fimizontai 10 xwres 11


Με προέλευση από τη Σαγκάη, αυτά τα ζυμαρικά είναι συνήθως γεμιστά με κάποιο είδος κρέατος και σούπα ζωμού, μαγειρεμένα στον ατμό σε ένα καλάθι από μπαμπού.