FUN TIME

Δεν φαντάζεστε πού πρέπει να τρώτε τη σοκολάτα για να είναι νοστιμότερη!

Δεν φαντάζεστε πού πρέπει να τρώτε τη σοκολάτα για να είναι νοστιμότερη!

Μπορεί αυτοί που δεν έχουν τόσο ισχυρή δύναμη μέσα τους για να αντισταθούν σε ένα κομμάτι σοκολάτας να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του αριστερού χεριού του Captain Hook, ωστόσο ένας «αρχιτέκτονας τροφίμων» υπόσχεται να κάνει ένα απραγματοποίητο μέχρι σήμερα όνειρο των απανταχού σοκολατοφάγων πραγματικότητα!

Μπορεί μια σοκολάτα να γίνει ακόμα νοστιμότερη, ερεθίζοντας όσο ποτέ άλλοτε τους πάντα απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες του ανθρώπου;

Μπορεί υποστηρίζει ο Sam Bompas, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του (εντάξει υπερβάλλουμε λίγο) για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη γεύση της σοκολάτας και τελικά τα κατάφερε!

Και όχι, δεν πρόσθεσε κάποιο άγνωστο συστατικό, αλλά βρήκε το… μέρος όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο το θεόσταλτο αυτό γλυκό! Και ναι είναι το ίδιο… μέρος όπου ακόμα και ο βασιλιάς συνηθίζει να πηγαίνει ολομόναχος!

Καλά καταλάβατε, η σοκολάτα είναι νοστιμότερη όταν καταναλώνεται στο... μπάνιο!

banio

Προκειμένου να γιορτάσουν την επανακυκλοφορία της σειράς Continental οι food art εταιρίες Thorntons και Bompas & Parr κατασκεύασαν έναν «αισθητικό συσσωρευτή», με σκοπό να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της σοκολάτας.

Και μπορεί να ακούγεται κάπως περίπλοκο και επιστημονικό (εμείς άλλωστε σοκολάτα μάς νοιάζει μόνο να τρώμε), ωστόσο ο Sam εξήγησε ότι τα πειράματά τους έδειξαν πως:

1. Οι άνθρωποι έχουν καλύτερη γεύση σε ένα χώρο όπου το φως κοιτά το Βορά, καθώς τότε είναι ομοιόμορφο και όχι πολύ έντονο, με αποτέλεσμα η οπτική εντύπωση να μένει ανεπηρέαστη.

Στα περισσότερα σπίτια το μπάνιο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα επειδή τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια (σαλόνι και κουζίνα) βλέπουν το νότο ώστε να φωτίζονται καλύτερα.

Επίσης, η αίσθηση της γεύσης είναι καλύτερh σε χώρους με λευκά πλακάκια. Εύκολα μπορείτε να μαντέψετε πού τα βρίσκουμε συχνότερα...

2. Η γεύση είναι καλύτερη όταν ανάμεσα στο στόμα και το υποψήφιο… θύμα σας δεν παρεμβαίνει κάποιος εξωτερικός παράγοντας, όπως θόρυβος. Κλείστε λοιπόν την πόρτα, ωστόσο βεβαιωθείτε πρώτα ότι το μπάνιο σας είναι αμυδρά φωτισμένο και χωρίς δυσάρεστες οσμές πριν αφεθείτε στη σοκολατένια μαγεία.

3. Το επόμενο βήμα είναι να μειώσετε την αίσθηση της αφής και της αλληλεπίδρασης στο ελάχιστο, δημιουργώντας μια κατάσταση παρόμοια με την έλλειψη βαρύτητας. Και ο καλύτερος, φυσικά, τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι μέσα σε ένα ζεστό αφρόλουτρο. Προσοχή όμως να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα λιώσει η σοκολάτα σας!

Είστε πλέον έτοιμοι να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα, όπως δεν το έχετε κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν!

sokolata


Ορίστε και 8 πιο κοινότοπες (εντάξει όχι και όλες) συμβουλές για να κάνετε τη σοκολάτα σας νοστιμότερη:

- Ξεκινήστε με έναν καθαρό ουρανίσκο

- Πάρτε το χρόνο σας για να την απολαύσετε

- Αποφύγετε να πίνετε κρύο νερό ταυτόχρονα

- Κρατήστε την μακριά από το ψυγείο

- Αφήστε την να λιώσει

- Όταν τρώτε να βλέπετε κάτι… ροζ! (έχει αποδειχθεί ότι το ροζ ενισχύει την αίσθηση της γλυκύτητας, αντίθετα με το κίτρινο και το πράσινο που προκαλούν… ξινίλα)

- Ακούστε ταυτόχρονα κλασική μουσική (λόγω υψηλών συχνοτήτων προτείνεται ένα κουαρτέτο εγχόρδων)

- Προσθέστε λίγο αλάτι

Σχετικές ειδήσεις