FUN TIME

Αυτό είναι το καλύτερο κρασί στον κόσμο και κοστίζει μόλις… 5,5 ευρώ!

Αυτό είναι το καλύτερο κρασί στον κόσμο και κοστίζει μόλις… 5,5 ευρώ!

Το κορυφαίο παγκοσμίως στην κατηγορία του, και μάλιστα με «τυφλό» τεστ οινογνωσίας, ανέδειξαν οι ειδικοί ένα κρασί αξίας μόλις 4,37 λιρών ανά φιάλη.

Το κρασί «Moneda Reserva Malbec», παραγωγής 2015, προέρχεται από την κεντρική πεδιάδα της Χιλής, ενώ άφησε πίσω του πολύ πιο ακριβές και... επώνυμες μάρκες.

Το γεγονός μάλιστα ότι το επέλεξαν 240 ειδικοί, μέσω τυφλού τεστ, μεταξύ 16.000 κρασιών, καθιστά ακόμα πιο άξια αναφοράς την επικράτησή του!

moneda

Σύμφωνα με τους οινογνώστες που κλήθηκαν να δοκιμάσουν τα κρασιά, αποφάνθηκαν ότι το συγκεκριμένο κόκκινο κρασί είχε «εξαιρετική φρεσκάδα», διακρίνοντας νότες από «φρέσκο μαύρο φρούτο, κρεμώδες γιαούρτι βανίλιας και πιπέρι», αλλά και επίγευση «γεμάτη ενέργεια», ενώ ειδική μνεία έκαναν ακολούθως (αφού έμαθαν πόσο κοστίζει) για τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Όπως είναι έτσι λογικό, το «Moneda Reserva Malbec» αναμένεται να γίνει... ανάρπαστο.

Πόσω μάλλον όταν είναι και καλοκαίρι, καθώς - σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς - η φρεσκάδα του το καθιστά ιδανικό για τις υψηλές θερμοκρασίες! Παράλληλα, προτείνεται και για… μπάρμπεκιου, αφού «συνοδεύει» εξαιρετικά το καλοψημένο κρέας.

Σχετικές ειδήσεις