FUN TIME

Προσοχή! Εσείς ξέρετε τι είναι τα πράσινα πατατάκια που βρίσκετε στα σακουλάκια

Προσοχή! Εσείς ξέρετε τι είναι τα πράσινα πατατάκια που βρίσκετε στα σακουλάκια

Πολλοί θα ήταν εκείνοι που αν έβρισκαν μέσα στη σακούλα με τα πατατάκια τους ένα πατατάκι που πρασίνιζε, αντί να θορυβηθούν θα το έτρωγαν με ευχαρίστηση. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο ακίνδυνα όσο πιστεύετε.

Αρκετές είναι οι συσκευασίες που εκτός από τα γευστικά κίτρινα – συνήθως- πατάκια, περιέχουν ένα περίεργο πατατάκι σε αποχρώσεις του πράσινου.

Τι είναι αυτά τα πράσινα πατατάκια; Είναι αηδιαστικά και τι ζημιά μπορεί να μας κάνουν;

Και επειδή οι ερωτήσεις σχετικά με τη φύση τους είναι πολλές, αυτά τα πατατάκια έγιναν αντικείμενο μελέτης της εκπομπής Food Unwrapped του καναλιού Channel 4.

Food Unwrappeds Matt Tebbutt

Αρχικά, η εκπομπή αποκάλυψε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό ή επικίνδυνο. Ο παρουσιαστής, Matt Tebbutt επισκέφθηκε το αγρόκτημα Norfolk για να ερευνήσει το θέμα. Η απάντηση που έλαβε είναι πολύ απλή: Οι πατάτες μεγαλώνουν κάτω από το έδαφος και γι΄αυτό το λόγο προστατεύονται από το φως του ηλίου. Ωστόσο, αν κάποια μέρη της αναπτυχθούν πάνω από το έδαφος, αυτά εκτίθενται στο φως και αλλάζουν χρώμα.

Για το πράσινο χρώμα δεν ευθύνεται τίποτα άλλο από την χλωροφύλλη, την χρωστική ουσία που ενισχύεται από το φως. Η χλωροφύλλη περιέχει μια χημική ουσία, η οποία είναι ίδια με μία τοξίνη που παράγεται από ένα θανατηφόρο στρύχνο.
Μην ανησυχείτε όμως, γιατί όπως διευκρινίζει ο Matt για να σας επηρεάσει αυτή η τοξίνη θα πρέπει να καταναλώσετε μία τεράστια ποσότητα από πράσινα πατατάκια!