FUN TIME

Η Marine Serre κέρδισε το Βραβείο για Νέους Σχεδιαστές Μόδας και 300.000 ευρώ!

Η Marine Serre κέρδισε το Βραβείο για Νέους Σχεδιαστές Μόδας και 300.000 ευρώ!

Η 25χρονη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Marine Serre κέρδισε το εφετινό Βραβείο για Νέους Σχεδιαστές του ομίλου LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή της από τη Βελγική Σχολή La Cambre.

Η Ριάνα ανακοίνωσε τη νικήτρια σε ειδική τελετή, στο ίδρυμα Louis Vuitton του ομίλου, στο Παρίσι παρουσία των μελών της κριτικής επιτροπής, τον Καρλ Λάγκερφελντ του οίκου Fendi, τη Μαρία Γκράτσια Κιουρί από τον Dior, τον Νικολά Γκεσκιέρ του Louis Vuitton, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Loewe Τζόναθαν Άντερσον, τη Φίμπι Φίλο του οίκου Celine και τους σχεδιαστές του Kenzo, Ουμπέρτο Λεόν και Κάρολ Λιμ.

ΜΟΔΑ 1

Η Serre νικώντας περίπου 1.200 υποψήφιους αποχώρησε με ένα μεγάλο βραβείο 300.000 ευρώ, καθώς και ένα χρόνο εκπαίδευσης από τους ειδικούς στον κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH - Moët Hennessy Louis Vuitton, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Vuitton, Loewe, Givenchy, Berluti και Marc Jacobs.

ΜΟΔΑ 2

Η σχεδιάστρια, η ομάδα της οποίας αποτελείται από τρία άτομα, έχει σχεδιάσει μία μόνο συλλογή. H Serre, η οποία από τον Μάρτιο εργάζεται δίπλα στον Ντέμπα Γκβασάλια στον οίκο Balenciaga παρέλαβε το δεύτερο βραβείο μέσα σε δύο μήνες.

Ήταν φιναλίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας και Φωτογραφίας του Ιέρ τον Απρίλιο, όπου η Galeries Lafayette ανακοίνωσε ότι θα είναι η επόμενη guest σχεδιάστριά της με μια συλλογή περιορισμένης έκδοσης που θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα από το δίκτυο λιανικής πώλησης, καθώς και την ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο.

ΜΟΔΑ 3

Η Marine Serre διεκδικεί επίσης το 100.000 ευρώ έπαθλο Creative Label στην απονομή των Βραβείων της Ένωσης για την Ανάπτυξη της Τέχνης της Μόδας, της Γαλλίας (ANDAM) στις 30 Ιουνίου. Γεννημένη στην περιοχή Κορέζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία η Serre έζησε στη Μασσαλία και στις Βρυξέλλες. Στο Παρίσι εγκαταστάθηκε το 2016. Η Delphine Arnault η δύναμη πίσω από το βραβείο, η οποία έχει επιφορτιστεί με την ανίχνευση νέων ταλέντων για τον όμιλο LVMH που ελέγχει η οικογένειά της τόνισε ότι η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τη συμπεριφορά της Serre.

«Είμαι πολύ χαρούμενη επειδή είναι γυναίκα, αυτό είναι υπέροχο και είναι Γαλλίδα» είπε. «Έκανε μια εκπληκτική παρουσίαση - εξαιρετικά ώριμη. Στη συνέχεια, όταν στο τέλος συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν 25 ετών, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Είναι πολύ ώριμη, είναι πολύ δυναμική. Πιστεύουμε ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της».

ΜΟΔΑ 4

Η επιτροπή απένειμε ειδικό βραβείο στον Ιάπωνα σχεδιαστή με έδρα τη Νέα Υόρκη Kozaburo Akasaka για την ανδρική συλλογή που παρουσίασε τον Ιανουάριο. Κέρδισε χρηματικό έπαθλο 150.000 ευρώ και πρόγραμμα μαθητείας ενός έτους στον LVMH.

Σχετικές ειδήσεις