ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε ΟΛΟΙ όταν ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε ΟΛΟΙ όταν ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο!

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει!

Οι περισσότεροι, λοιπόν, κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος: στην προσπάθειά μας να το ξεπαγώσουμε γρήγορα, είτε το βάζουμε μέσα σε καυτό νερό είτε το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με τους παραπάνω τρόπους, ωστόσο, όπως αναφέρει το healthylifetricks, το κρέας χάνει την ποιότητά του, ενώ κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το Καλοκαίρι.

Έτσι, ο καλύτερος, πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων, στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε, όμως, ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά!