FUN TIME

Χριστούγεννα 2017 - Crash test: Μελομακάρονο vs κουραμπιέ - Ποιο παχαίνει περισσότερο;

Χριστούγεννα 2017 - Crash test: Μελομακάρονο vs κουραμπιέ - Ποιο παχαίνει περισσότερο;

Χριστούγεννα 2017: Προφανώς και είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, τουλάχιστον όσο αφορά τα γλυκά. Ποιο από τα δύο όμως μπορούμε να απολαμβάνουμε με λιγότερες... τύψεις;

Η μέρα που θα «καρφωθεί» στο μυαλό η σκέψη «πώς θα χάσω τα κιλά που πήρα στις γιορτές;» αργεί ακόμα, οπότε χρόνος υπάρχει για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που φτιάξαμε, αγοράσαμε ή μας προσφέρουν όπου κι αν βρεθούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Ποιο όμως από τα δύο θεωρείται πιο υγιεινό και ποιο αποτελεί μια μικρή (αλλά τόσο νόστιμη) διατροφική «βόμβα»;

Στη... μάχη της θερμίδας λοιπόν, τα στοιχεία αναφέρουν το εξής: Ένα μεγάλο μελομακάρονο, έχει περίπου 130 με 150 θερμίδες κι ένας κουραμπιές έχει 150 με 180 θερμίδες. Πιο ελαφρύ, λόγω των υλικών, είναι το μελομακάρονο το οποίο περιέχει ελαιόλαδο, κανέλα και πορτοκάλι, μέλι, καρύδια (όλα με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία) σε αντίθεση με τον κουραμπιέ που φημίζεται για το ... μπόλικο βούτυρό του. Ωστόσο περιέχει αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη Ε και πολυακόρεστα λιπαρά.

Τέλος όσο αφορά τα λιπαρά κάθε ενός από τα δύο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, ο μεν κουραμπιές περιέχει 9,2 γρ. και το μελομακάρονο 8 γρ.

Διαλέξτε λοιπόν ένα από τα δύο ή -γιατί όχι- και τα δύο και απολαύστε τα και αυτές τις γορτές!