FUN TIME

Το Stoiximan.gr φέρνει κοντά σου το μεγαλύτερο τουρνουά eSports, CS:GO της ELEAGUE

Το Stoiximan.gr φέρνει κοντά σου το μεγαλύτερο τουρνουά eSports, CS:GO της ELEAGUE

Τα τελευταία δύο χρόνια, με την άνοδο των eSports στην Ελλάδα, κάθε φανατικός gamer μοιάζει να δικαιώνεται περισσότερο από ποτέ.

Της Μαργαρίτας Γραμματικού

Ημέρες και νύχτες (ή απλώς ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο) μπροστά από έναν υπολογιστή με τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική κάρτα γραφικών και καλή σύνδεση ίντερνετ. Γιατί η εποχή των internet café μπορεί να πέρασε -χρόνια τώρα- αλλά οι gamers αγαπούν το multi-player gaming περισσότερο από ποτέ. Πράγμα που άνετα μπορείς να καταλάβεις από την αύξηση συμμετοχής σε τουρνουά Ευρώπης και ΗΠΑ, αλλά και τις συνήθειες των οπαδών κάθε επαγγελματικής ομάδας στα eSports.

Ούσα gamer (αλλά χαλαρός τύπος) στα νεότερα χρόνια της ζωής μου και το κορίτσι που δεν μετρούσε τον χρόνο παίζοντας, μπορώ πολύ εύκολα να θυμηθώ το επικότερο multi-player παιχνίδι όλων των εποχών, το Counter Strike (ή αλλιώς CS, στη γλώσσα των gamers). Μπορώ να πω κιόλας, πως ίσως δεν περίμενα να φτάσει 3ο δημοφιλέστερο παιχνίδι τουρνουά... Αυτό που δεν περίμενα σε καμία περίπτωση όμως, είναι το ότι η κατηγορία eSports θα έμπαινε στη ζωή μας τόσο δυναμικά και το πόσο εύκολα θα μπορούσες να πάρεις μέρος και να βγεις κερδισμένος από αυτό, με τη βοήθεια του Stoiximan.

Με την ανοδική πορεία των eSports λοιπόν, και την -πλέον- μεγάλη προβολή που έχουν, οι στοιχηματικές εταιρίες, όπως η Stoiximan, έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν στις αγορές τους τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο. Σε τελευταία νέα, το Σαββατοκύριακο που έρχεται (και για τα υπόλοιπα τρία Σαββατοκύριακα του μήνα) η ELEAGUE διοργανώνει ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μεγάλα τουρνουά στον χώρο του gaming, το CS:GO. Το τουρνουά αυτό θα περιέχει συνολικά τρεις φάσεις, με τη δράση να ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και θα συμμετέχουν 24 από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Εάν έχει κάτι για το οποίο είναι γνωστό το Counter Strike, αυτό είναι οι τρομερές ανατροπές του. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ακόμη κι αν δεν είσαι φανατικός των eSports, αλλά αγαπάς το στοίχημα. Γιατί κάνει το στοίχημα δύσκολο, όμως η αδρεναλίνη χτυπάει «κόκκινο»! Οι ομάδες είναι χωρισμένες στις κατηγορίες των «Current Legends», οι οποίοι αποτελούνται από τις οκτώ πιο δυνατές ομάδες στον χώρο, και τους «New Challengers», τους οποίους αποτελούν οι 16 «καινούργιες» ομάδες του τουρνουά.

Στην πρώτη φάση του CS:GO, οι 16 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, ώστε να καταλήξουν στις 8 κορυφαίες από αυτές. Σε δεύτερη φάση, αυτοί θα συναντήσουν τους οκτώ «Legends» και το τριήμερο της 19-22 Ιανουαρίου θα τους βρει σε battle στην Ατλάντα. Μετά από αυτό, περνάμε στην τελική φάση και φεύγουμε για το The New Champion Stage στην Βοστόνη από τις 26 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου. Η ομάδα που θα καταφέρει να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο του Single Elimination Bracket, θα πάρει και 500.000 δολάρια ως έπαθλο! Δεν ξέρω για εσένα, αλλά ξαφνικά τα eSports αποκτούν μια νέα διάσταση στον χώρο του αθλητισμού, και αυτό είναι η μαγική εξέλιξη της τεχνολογίας στα επαγγέλματα που ξεκίνησαν από χόμπι!

Τα φαβορί, όπως σε κάθε μεγάλο τουρνουά έτσι και στο 4ο παιχνίδι του Counter Strike, Global Offenssive, είναι πολλά. Οι φορμαρισμένοι Faze και οι Βραζιλιάνοι superstars των SK μαζεύουν τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο, χωρίς όμως να μπορούμε να ξεγράψουμε τους Astralis, G2, τους νικητές του ESG Tour Mykonos mousesports, καθώς και τους Virtus Pro του εμβληματικού pashabiceps.

Πριν λοιπόν, ξεκινήσουν οι παραπάνω φάσεις του τουρνουά, ετοιμάσου να το ζήσεις κι εσύ μαζί μας από 5,676.15 μίλια μακριά, αφού ο Stoiximan προσφέρει αποδόσεις για το νικητή της διοργάνωσης, τους φιναλίστ, την περιοχή του νικητή, το MVP της διοργάνωσης καθώς και αρκετά ακόμη ειδικά στοιχήματα. Όλες οι φάσεις του τουρνουά θα μεταδοθούν ζωντανά από την πλατφόρμα twitch με τη δράση να ξεκινάει το τριήμερο 12-15 Ιανουαρίου!