FUN TIME

Εφιαλτικός τόπος μόλυνσης το Νεκροταφείο της Ανάστασης

Εφιαλτικός τόπος μόλυνσης το Νεκροταφείο της Ανάστασης

Τα νεκροταφεία είναι τόποι, που φοβούνται όλοι γενικά, το βράδυ, αλλά το άλλοτε όμορφο και προσεγμένο Νεκροταφείο της Ανάστασης «τρομάζει» και την ημέρα κάθε επισκέπτη.

Εικόνες φρίκης και τρόμου, συναντάς σε κάθε σου βήμα, καθώς βλέπεις ξεχασμένους οικογενειακούς τάφους κατεστραμμένους παντελώς, κάδοι του Δήμου ανάμεσα σε μπάζα σκουπίδια και ρημαγμένους τάφους, με τα οστά σκορπισμένα εδώ κι εκεί, οστεοφυλάκια διαλυμένα που θυμίζουν επιδρομή του δράκουλα των Καρπαθίων.

nekrotafeioAnastasi1

Επειδή ένα νεκροταφείο είναι τόπος προσκυνήματος, προσευχής και ησυχίας ή θα πρέπει να ευπρεπιστεί ή να απομακρυνθεί εντελώς από την περιοχή, υπάρχει και υγειονομικό θέμα. Από τους κατεστραμμένους τάφους και τις μικρές χωματερές που έχουν δημιουργηθεί, εκδράμουν καθημερινά χιλιάδες τρωκτικά που λυμαίνονται την περιοχή και υπάρχει κίνδυνος, να θρηνήσουμε θύματα από την μεγάλη αυτή εστία μόλυνσης, που έχει γιγαντωθεί στο κέντρο του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Πειραιά.

nekrotafeioAnastasi2
nekrotafeioAnastasi3

Το Νεκροταφείο της Ανάστασης έχει σταματήσει εδώ και χρόνια τις τριετείς ταφές, όμως οι ταφές στους οικογενειακούς τάφους συνεχίζονται κανονικά και οι πολίτες καθημερινά αναγκάζονται να κλείνουν μάτια και μύτη για να μην βλέπουν τα μακάβρια αίσχη και να μην κινδυνεύουν από τη βρώμα.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot