Σπίτι – διαστημικός σταθμός

Σπίτι – διαστημικός σταθμός

Μια κατοικία στα προάστια της Μόσχας, που μοιάζει περισσότερο με κάποιο διαστημόπλοιο του μέλλοντος.

 

Όταν το αρχιτεκτονικό γραφείο Paper Totement κλήθηκε να ανακαινίσει την κατοικία των φωτογραφιών, στα προάστεια της Μόσχας, είχε να αντιμετωπίσει ένα σχεδιαστικό χάος. Καθώς η οικογένεια του ιδιοκτήτη όλο και μεγάλωνε, εκείνος είχε προβεί σε διάφορες προσθήκες που είχαν αλλοιώσει πολύ τον αρχικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του σπιτιού.

Οι σημαντικότερες ήταν μια ολοκαίνουργια κατασκευή που θεωρητικά ήταν ένα σπίτι για τους καλεσμένους, δίπλα στην κεντρική κατοικία, αλλά ουσιαστικά η οικογένεια την χρησιμοποιούσε ως playroom για τα παιδιά και μια «θερινή» κουζίνα με μια τζαμαρία για πιο εύκολη πρόσβαση στον κήπο, όταν ο καιρός ήταν καλός. Εκτός από τους δύο νέους όγκους, άπειρες προσθήκες και αλλαγές είχαν γίνει και στο κυρίως σώμα της κατοικίας. Δεν υπήρχε πια κανένας αρχιτεκτονικός ειρμός. Οπότε η Paper Totement αποφάσισε να φτιάξει κάτι εντελώς καινούργιο...

 

Διαβάστε περισσότερα στο coolspotting.gr