FUN TIME

Πέντε φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει

Πέντε φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει

Φαντάσματα, μυστηριώδεις εξαφανίσεις, διαίσθηση... Κάποιοι τα έχουν δει, κάποιοι έχουν απλά εξαφανιστεί και κάποιοι βλέπουν πράγματα προτού συμβούν....

Εμπειρίες και φαινόμενα που η επιστήμη σηκώνει τα «χέρια ψηλά».

Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα... ακόμα και από την ίδια την επιστήμη έχουν απασχολήσει πολλούς ανθρώπους που ζουν έχοντας όπως λέμε την «έκτη αίσθηση».

1. Διαίσθηση

Όλοι μας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής μας έχουμε νιώσει πράγματα προτού συμβούν. Ξέρουμε τι θα συμβεί χωρίς να έχουμε πληροφορίες. Αυτό ονομάζεται διαίσθηση. Ωστόσο, πολλοί συνδέουν τη διαίσθηση με το ένστικτο. Το ένστικτο, όμως, μπορεί κάποια στιγμή να βγει λανθασμένο, σε αντίθεση με τη διαίσθηση...

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του. Έτσι, μπορεί να διαισθανθεί γεγονότα προτού συμβούν, χωρίς όμως να εξηγήσει πως γίνεται αυτό.

2. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Ένα φαινόμενο που πραγματικά προκαλεί ρίγη είναι οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Η ιστορία έχει καταγράψει περιστατικά που κρύβουν από πίσω τους ένα μυστήριο. Εξαφανίσεις χωρίς ίχνη και στοιχεία...

Από το πλήρωμα του πλοίου Marie Celeste μέχρι τον Jimmy Hoffa, την Amelia Earhart και τη Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος πίσω τους.

4. Placebo

Ή αλλιώς σύνδεση σώματος με νου. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σε ανθρώπους που μπορούν να ανακουφίσουν με τη δύναμη του μυαλού ιατρικά συμπτώματα. Αυτό είναι τρομερά εντυπωσιακό, αλλά δεν έχει εξηγηθεί από την επιστήμη πως ακριβώς συμβαίνει.

5. Φαντάσματα

Παραμύθια που διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών. Ιστορίες φανταστικές που τρομάζουν ακόμα και ενήλικες. Ή μήπως πραγματικά γεγονότα που έχουν την ικανότητα να ζήσουν μόνο λίγοι; Κάποιοι ισχυρίζονται πως έχουν δει φαντάσματα. Μάλιστα, μιλούν με λεπτομέρειες για τη στιγμή όπου βρέθηκαν τετ α τετ με κάποιο φάντασμα.

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως είναι κάποιο πνεύμα ενός νεκρού συγγενικού προσώπου. Ωστόσο, ακόμα και για τους ειδικούς η εξήγησή τους παραμένει... ένα κακό φάντασμα!