FUN TIME

Ένας στους δύο βλέπει το... προφίλ ενός άντρα λαξευμένο στο βράχο της Ακρόπολης (βίντεο)

Ένας στους δύο βλέπει το... προφίλ ενός άντρα λαξευμένο στο βράχο της Ακρόπολης (βίντεο)

Παιχνίδι της φύσης ή το μεγαλύτερο μυστήριο της Ακρόπολης;

Εδώ και 30 και πλέον χρόνια που συντηρείται ο βράχος της Ακροπόλεως με πληθώρα εργασιών κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό.

Ωστόσο το κανάλι στο youtube με εναέριες κινηματογραφίσεις «Up Stories» κάτι ανακάλυψε...

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Πρόκειται για μια λαξευμένη προσωπογραφία η βραχογραφία όπως συνηθίζουμε να λέμε η οποία βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του ιερού βράχου. Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φαίνεται ότι απεικονίζει ένα πεντακάθαρο ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση. Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα , ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει που οδηγεί.

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί στην άποψή πως πρόκειται για ανθρώπινο κατασκεύασμα και όχι παιχνίδι της φύσης είναι πως τα βλέφαρα αυτού του γιγάντιου προσώπου είναι ξεκάθαρο πως είναι τεχνητή ανθρώπινη προσθήκη επάνω στον βράχο και όχι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Σύμφωνα με απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο.

Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας.

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί προς αυτή την άποψη είναι πως το λαξευμένο ανδρικό πρόσωπο κοιτάζει προς την Θάλασσα της οποίας θεός ήταν ο Ποσειδώνας.

Δείτε το βίντεο: