FUN TIME

Η νέα ατραξιόν: Κοιμισμένες γάτες κατακλύζουν τους ορυζώνες της Ταϊλάνδης!

Η νέα ατραξιόν: Κοιμισμένες γάτες κατακλύζουν τους ορυζώνες της Ταϊλάνδης!

Ταϋλάνδη: Όχι κανονικές γάτες, αλλά ένα υπέροχο έργο τέχνης!

Κοιμισμένες γάτες έχουν εμφανιστεί στους ορυζώνες της βόρειας Ταϊλάνδης τις τελευταίες εβδομάδες, εξαπλωμένες σε μια έκταση λίγο μικρότερη από δέκα στρέμματα σε μέγεθος.

Τα τρία αιλουροειδή ανήκουν στον Tanyapong Kaikham, έναν αγρότη, ο οποίος καταπιάνεται με ένα πρότζεκτ που μετατρέπει τους ορυζώνες σε τέχνη. Από τον Οκτώβριο, περνάει τα Σαββατοκύριακα του στη γενέτειρά του Ban Khon Sung, στη βορειότερη περιοχή της Ταϊλάνδης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το γεωργικό του πείραμα χρησιμοποιώντας ρύζι Rainbow, μια ποικιλία ρυζιού που έχει φύλλα με χρώμα που κυμαίνεται από σκούρο μοβ έως κίτρινο. Η φύτευση του ρυζιού έγινε με το χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο για να διασφαλιστεί ότι κάθε τμήμα είχε το σωστό χρώμα ρυζιού και η συγκομιδή αναμένεται 145 ημέρες μετά τη φύτευση.

Ο Tanyapong λέει ότι εμπνεύστηκε από την τέχνη Tambo της Ιαπωνίας, ή τέχνη των ορυζώνων, η οποία είναι γνωστή για τα λεπτομερή σχέδια που φιλοτεχνούνται στους ορυζώνες χρησιμοποιώντας ρύζι με διαφορετικά χρώματα φύλλων. Η οικονομία και η κοινωνία της Ταϊλάνδης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γεωργία και ο Tanyapong ελπίζει ότι με το πάντρεμα της με την τέχνη και την επιστήμη, μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του τουρισμού αλλά και της γεωργίας στη γενέτειρά του.

Με τη φύτευση να έχει ολοκληρωθεί και το ρύζι να αναπτύσσεται σταθερά, το δημιούργημά του παρουσιάζεται αυτές τις μέρες σε ένα τοπικό φεστιβάλ τέχνης για την προώθηση του τουρισμού. Θα ακολουθήσει η κατασκευή ενός πύργου θέασης για τους επισκέπτες ενόψει της 30ής Δεκεμβρίου, όταν το έργο τέχνης θα ανοίξει για το κοινό. “Περιμένουμε περίπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να έρθουν και να δουν την τέχνη στους ορυζώνες“, δήλωσε .

Ο Tanyapong υπολογίζει ότι περίπου το 30% των Ταϊλανδών είναι λάτρεις των γατών αλλά ελπίζει ότι εκτός από αυτούς η τέχνη του θα προσελκύσει επίσης τους λάτρεις της τέχνης και τους ακαδημαϊκούς, ώστε άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο να μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες και να προσφέρουν συμβουλές για βελτιώσεις.

Πηγή: Reuters