Συνταγή για λαχταριστή πουτίγκα
Από τις μοναστηριακές συνταγές για γλυκά ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων την πουτίγκα, ένα ιδανικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι.
Υλικά
3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Διαβάστε επίσης: Ανοιξιάτικη τάρτα με μέλι και βατόμουρα