FUN TIME

Οι πιο παράξενες σημαίες του κόσμου (photos)

Οι πιο παράξενες σημαίες του κόσμου (photos)

Υπάρχουν σημαίες με ιστορία, όπως η γαλανόλευκη. Υπάρχουν και κάποιες άλλες που όταν τις κοιτάς απορείς, όμως κρύβουν ένα ξεχωριστό μήνυμα ή γεγονός.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο περίεργες σημαίες του κόσμου.

1. Drnis

Η μικρή πόλη της Κροατίας καθιέρωσε ως έμβλημα τον Άγιο Roch. Η ιστορία θέλει έναν σκύλο να έσωσε τη ζωή του, γλείφοντας την πληγές του, και προσφέροντάς του ένα κομμάτι ψωμί.

drnis

2. Εμιράτο Βορείου Καυκάσου (1919-1920)

emirato

Μία δημοκρατία που υπήρξε ελεύθερη μόνο για λίγους μήνες κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου (1917-1922). Σημαία του, ένα... χαμόγελο!

3. Σικελία

sikl

Καθιερώθηκε το 1282, και απεικονίζει τα... τρία πόδια του νησιού!

4. Ανταρκτική

antarkt

Μία σημαία, ένας χάρτης! Αν και ανεπίσημη σημαία, είναι "παιδί" του βρετανού ειδικού στις σημαίες, Graham Bartram. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ουδετερότητα ως προς τις πολλές εδαφικές διεκδικήσεις.

5. Βερμούδες

vermo

Η σημαία των Βερμούδων παραπέμπει στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά έχει και εμφανή αναφορά στην εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή...

6. Νεπάλ

nepal

Η μοναδική σημαία στον κόσμο που δεν είναι ορθογώνια.

7. Μοζαμβίκη

moza

Η μοναδική εθνική σημαία στον κόσμο που απεικονίζει ένα σύγχρονο όπλο! Το AK-47 αντιπροσωπεύει την Άμυνα για έναν λαό που δεινοπάθησε από εμφύλιο πόλεμο για πάνω από μία δεκαετία.

8. Χαβάη

xavai

Παρ'ότι δεν ήταν ποτέ κομμάτι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, κομμάτι της σημαίας της είναι η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με μία θεωρία, ο βασιλιάς Kamehameha είχε μία... αδυναμία στη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας.