FUN TIME

Αυτό είναι το κόλπο για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Αυτό είναι το κόλπο για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Το καλοκαίρι έφτασε και από τα αγαπημένα φρούτα είναι το καρπούζι, αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι.

Πόσες φορές «δείχνουμε» να ξέρουμε και χτυπάμε το φρούτο χωρίς ωστόσο να βλέπουμε καμία διαφορά. Το αποτέλεσμα... Μάπα το καρπούζι καθώς μοιάζει περισσότερο με κολοκύθα!

Τα μυστικά για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι είναι:

- Κίτρινο σημάδι

Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι ( από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι έντονα κιτρινωπό αγόρασε το.

- Το βάρος

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

- Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

- Ψάξτε για καφέ σημάδια

Τα καφέ σημάδια αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Σχετικές ειδήσεις